cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Friday, January 9, 2015

Bloggers Event 2015 - Mitsubishi Electric


[Sponsored Post]

Kalau sebut pasal Mitsubishi , dalam pikiran aku cuma natang ni.. 


Almaklumlah. Pengaruh cerita The Fast and the Furious khennn.. Tapi, tahu tak, Mitsubishi ada keluarkan produk elektrik untuk kelengkapan rumah?? Ada yang tahu & ada jugak yang tak tahu macam aku.. Kah! Takpe. Kau bayangkan kalau kereta pon dah kemass marbelesss macam ni, apetah lagi produk2 yang lain kann.. mesti lah lagi gegar vaganza..hahaha....  Meh laa nak story sikit pasal 1 talk event untuk blogger anjuran Mitsubishi untuk memperkenalkan produk - Mitsubishi Electric. Meh kita perkenalkan 1-1... 



Tarikh: 03 Januari 2015
Masa : 1400 hrs - 1700hrs
Tempat : Mitsubishi Electric Office , Petaling Jaya






Hos kacak dan cun Julie Woon & Darren Lee



1. Aircond : (Penghawa dingin)


Ekon ni bukannya je nak bagi suhu bilik tuu sejuk kengkonon feeling kat England yerk.. Tapi nak make sure laa kita hirup udara yang bersih & segar. Tau lah, kat luar tu, dah laa cuaca tak menentu..dengan habuk persekitaran yang tak menjamin kesihatan kita .. BTW, ekon dari Mitsubishi ni mudah la nak kasi bersih. Tak payah nak hire orang luar bersihkan.. Kita sendiri pon boleh bersihkan..Yang penting kose laaa nak panjat2 bersihkan tu ek.. heeeee..jangan malas okey! Dari situ pon kita dah dapat jimatkan bil elektrik. Kalau perasan , waktu beli produk eletrik yang baru macam peti ais ke, ekon ke mesti ada stiker ni..


Ada 5 bintang.. makanya sangatlah menjimatkan penggunaan elektrik.. almaklum lah.. certain people akan cakap " Buat apa pasang ekon kat rumah.. bil letrik nanti tinggi tau!".. Nahhh.. dah silap kat situ okey!.. ia juga menggunakan Nano platinum filter. tu diaaa.. hebat tuu memerangkap habuk kalau nak dibandingkan dengan filter biasa.. Turn over pengudaraan pon diyakini bersih. Boleh refer kat page Suruhanjaya Tenaga. Selain tu jugak, ekon by Mitsubishi ni tak bising tau macam enjin motorbot.. Don't worry lah.. sebab sangat eco-friendly.


2. Jet Towel (Hand Dryer)


Biasa nampak natang ni kat KFC je.. Takpon kat public toilet. Laaa ni, boleh la pasang siap kat rumah. Fungsinya sedia maklum lah.. Nak keringkan tangan lepas cuci. tapi bukan sekadar kering ya tuan puan... Kebersihan pon terjamin.. Lagi lah kuman yang kita tak nampak tuuu.. kasi mati teruihh.. Nak kering tak yah lama, atau dok pusing2 tangan tu.. hulur je, Nah!10 second dahh kering. Tak yah nak lap lap lagi dah..material produk ni jugak antimicrobial.. means kuman yang tak nampak dengan mata kasar tuuu boleh berambus.. 

3. Fan (Kipas susah mati a.k.a die hard fans : acahh jerkk)

Mitsubishi Electric menjaminkan kualiti untuk setiap produk mereka. Even kipas pon, material yang digunakan untuk menghasilkannya adalah dari bahan yang berkualiti, bahan ketahanan api , dan selamat untuk digunakan dari sebarang kecelakaan yang tak diingini. Mestilah diorang dah keluarkan post mortem & quality control..  Biasalah, kipas ni nampak je simple. Tapi tahu tak, kebakaran boleh berlaku disebabkan kipas ?? Makanya semua nya terjamin. 
Ada pelbagai design kipas warna pon menarik. Nak apa? Desk fan? tatami fan? stand fan? semua nya memang menarik hati. siap ada remote control lagi tuu.. agak dah berat bontot sangat kan..hehe.. memang function betul.. keh3.. Lagi 1, kipas ni tak bunyi bising.. 

3 tahun jaminan motor kipas ni okey.. .. Kalau kau nak jaminan blade kipas ni, agak musykil jugak lah aku.. hahahaha.. 



4. Fridge (peti sejuk)

Peti ais keluaran Mitsubishi ni memang berkapasiti besar lah . boleh sumbat macam-macam dalam tuu.... .  Macam biasa produk dijamin eco-friendly & jimat elektrik. 5 star rate okey.. memang jimat la tuu.. 



Apa yang membuatkan ia jimat bila ada system eco mode - bermakna akan auto reduce tenaga bila tak berapa sangat nak guna (non-peak hours)..
Yang bagus nya juga kalau kita simpan sayur & buahan, masih tetap mengekalkan jus buah agar  tahan lebih lama .. lambat busuk la maknanya.. 




yang ni bottom freezer.. simpan ayam daging semua kat bawah


banyak ruang kan.. so boleh simpan laa teratur... tak delah sembarang je susun.. Paling best,bukak 2 pintu, kiri kanan boleh boh air botol banyak banyakk.. Suka!




yang ni top freezer pulak.. 


Pastu ada pulak vitamin factory - ada lampu led yang kengkonon acah-acah miniature sun (dah macam plants vs zombie plak..hehe) nak bagi kekalkan kesegaran, nutrisi dalam  sayuran & buahan ..

untuk maklumat produk lebih lanjut boleh layari http://www.mitsubishielectricmalaysia.com












10 comments:

  1. Sis julia pun dapat jemputan ni dari Broframestone...terpaksa menolak sebab ada family gathering....best yer review...syok lah dear, kalau tak leh jumpa you kan...alahaiiii ruginya tp nak buat cm ne kan. Xd rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada rezeki insyaa Allah akan ketemu jugak nanti Julia.. teheeee..

      Delete
  2. tahniah..atas rezeki jemputan blogger ye..nice review

    ReplyDelete
  3. bestnya kalau dapat peti sejuk mitsubishi free hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaa..tau xpe.. barang free memang best kann... ^_^

      Delete
  4. wahhh terbaik la . antara angan2 nak pakai lancer tu . huhuu

    ReplyDelete
  5. dapt jmputan juga ke?? bestnya. td tgok kt blog sally

    ReplyDelete
  6. :( Bestnya ada orang sponsor. Cik Iman nak final presentation dah minggu depan. Busy manjang sob sob

    ReplyDelete