Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, January 12, 2015

Gadis Melayu bertudung peluk jejaka KPop


Tengah viral kan video gegadis melayu yang peluk jejaka kpop B1A4 semalam?? Tak dinafikan lah.. Aku pon peminat aliran kpop jugak.. Kdrama pon aku tengok.. Sebab muzik and jalan cerita drama / filem diorang tak sama macam negara kita. Nama glemer aku Yoorin ni pon asal Korea juga. Dari cerita My Girl terus melekat kot aku guna.. 


Gong Chan & Yoorin



Lagu lagu kpop pon aku layan jugak oii! Ni yang aku suka gilosss..



Beast - Fiction
Bakar line sikit.. behehehe..





FT Island - Girls Don't Know

Bakar lagi.. teheeee..



Tak disangkal laaa apa yang gegadis tu sakan dok rela dipeluk and memeluk jejaka KPOP tu memang dah terang terang lah salah.. Minat fanatik pon kena lah kawal diri dok terlompat2 excited kann..Kemain peluk and cium lagi tuuu..  Kalau tengok dari video , memang jelas lah diorang kena tiru babak lakonan ke hape entahh.. Diorang sendiri rela.. bukan dipaksa.. Rasanya masing-masing pon tahu kesan / tindakan yang diorang buat.. Tapi apa nak buat.. nasi pon dah jadi bubur.. Host pon rasanya orang Malaysia.. Takkan tak tau tata susila negara kita macam mana?? 

BTW yang tukang komen & bash tu lagi lah.. Sama je.. Bahasa kemain "SOPAN" oii.. . Allah.. Cukup lah diorang tu salah.. Lagi nak di bash sampai mengeluarkan kata-kata kesat . Babi, anjing, Pu**mak semua keluar. Takut aku nak membaca komen-komen macam tu.. Tapi terbaca jugak laaa.. Lagipon, kalau tak denya KPOP , anak melayu islam kita ni sopan ke? Lebih terkawal ke? Tepuk dada, tanya Iman...... 

 Kesalahan yang diorang lakukan memang lah sangat sangat memalukan, sebab, masing-masing pakai tudung, ada yang pakai baju labuh.. Kompem kompem agamanya Islam.. Cuba kalau diorang tak pakai tudung (Free hair), baju pon seksi. Rasa nya tak de lah kena hentam sampai macam tu sekali kan. Sentap lah rasa nak mengutuk semua perempuan pakai tudung ni sama.. Bahasa tu, elok sikit ye keyboard warrior terutama yang lelaki.. Ewahhh.. Sesedap mulut jeeeee mengata.. Lupa yang melahirkan dia tu orang pompuan jugak... 

Aku bukannya nak back up pon gegadis tu.. Memang tak patut lah diorang buat macam tu.. Cuma nak pesan sikit lah kat pengkomen keyboard warrior, yang masing masing bahasa indah , manis tu yerk.. Syukurlah, masing-masing belum dibuka aib diri sendiri.. Semua orang ada buat kesilapan.. cuma diri sendiri sedar diri ke tidakkk lagi nak tuding kesalahan orang lain.. By The Way, sekarang ni baru masuk tahun 2015. Dah macam-macam pesen aku tengok bebudak zaman sekarang. Baik yang laki, mahupon yang perempuan.. Sama je .. Yang tukang komen ni, ada yang belum kawin, ada yang belum ada anak, ada anak kecik-kecik lagi macam aku. Bayangkan lah di masa hadapan.. Apa akan jadi kat anak2 kita ?? Didikan? Kalau dah mak bapak nye kemaiinnn mengutuk anak orang lain dengan bahasa kesat..Tak takut ke nanti kelak terkena batang hidung sendiri?? Aku takut! Sebab tu takut nak mengutuk anak orang lain.. Sebab tu aku kata, syukurlah Allah belum buka aib kita lagi. Doakan lah negara kita cepat cepat jalan kan sistem undang-undang berteraskan agama islam. Keruntuhan akhlak dan moral zaman sekarang sangat lah kita takuti.. meh laa kita perbaiki ,  buat post mortem & muhasabah diri kita sendiri dulu yerk.. PEACE NO WAR!

#JanganBashSaya 

Heehehe









12 comments:

  1. sy pun tak bersetuju dgn cara remaja2 perempuan tu. dan lagi tak setuju dgn pengomen2. memang rasa takut nak baca. kena elakkan rasanya pergi konsert, fan meeting semua tu. kalau tak jumpa lagi pun kpopers dah terlebih excited, apatah lagi kalau jumpa. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaa..sy paham keterujaan mereka tu..sbb sy pon pernah berhadapan perkara yg sama..jumpe player chelsea.. omg! ibu mengandung menjerit macam hape kat stadium..kalau depan mata agak nya dah pi peluk.. wakakakaa.. dijauhkanlah perkara mcm tu.. heee

      Delete
  2. Setuju tu. Huhu. Sy turut merasa malu bila membaca komen yg mengaitkan wanita bertudung. Nak sua kan pendapat pun jadi takut. Sy pun peminat kpop. Tapi Alhamdulillah lagi tau batas agama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kutuk, kutuk je laa..jgn laa libatkan semua kann.. kesian ..sedapp je menaip tak pikir perasaan orang lain

      Delete
  3. Yoorin.. i totally agree dengan apa yang u tulis kat sini.. baik senyap dari mengomen kan. Kita doakan yang terbaik dan semoga anak anak kita di lindungi dan pandai jaga diri ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2... doakan baik2 untuk anak anak, keluarga kita & masyarakat sekeliling sekali..heee//

      Delete
  4. Btol tu... jgn sedap mengutuk.. benda yg bebudak tu buat, mmg totally salah dr segi agama. Tp, jgn la komen macam xde otak. Kan takut, nnt dpt bini ngn anak yg lg obses ngn kpop.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..tu laa yg sy maksudkannnnn... hehehe

      Delete
  5. Banyak keyboard warrior sekarang ni. Benda pun dah berlaku. Kesian pun kesian. Tapi better cari solution dari mengutuk org. Kan kan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..nasi dah jadi bubur..budak2 tu pon dah beringat kot lepas ni.. hehe.. btw nak peluk upin ipin boleh x? bahhahahaa

      Delete
  6. Kalau Yoo baca komen-komen tu, ada yang cakap "dah tak suci dah budak2 nie, mas kawen mesti murah punya". Amboi diorang, mudahnya korang bagi harga pada perempuan. Diorang ingat bini diorang tu suci sangat ke sebelum kawin. Entah-entah lagi teruk tapi ofkos bini tak bagi tau kan. Sedap tol kutuk orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa cik iman..geram jugak mulut xde insurans.. kena kat keluarga sendiri nanti baru tau erti penyesalan..

      Delete