Followers

AFB FEEDS

Monday, January 19, 2015

Malaysia Best Blog 2015





Nerbess hokey nak join contest SEO besar macam ni.. Dah lah pertama kali mensibukkan diri join contest SEO.. Almaklum lah blog kerdil walaupon tuan empunya badan sebesar peti ais dua pintu.. behehe..Untuk menyertai contest SEO boleh terjah blog Oh Duit untuk melihat syarat kelayakan peraduan. Sapa yang tak nak wey.. Hadiah berupa wang tunai :

Tempat pertama : RM1500.00
Tempat ke-dua  hingga ke- sepuluh : RM50.00

Meh baca 10 senarai Malaysia Best Blog 2015 yang akan ngetooppp sepanjang tahun 2015 ini hokey! Walaupon masih di awal tahun, For sure lah, search engine untuk Malaysia Best Blog 2015 tetap akan dicari2 oleh umum. Marilah blogwalking!


1. Ben Ashari



 Dalam dunia blogging, sapa tak kenal dengan abang Ben,seorang "house husband" di Malaysia yang berjaya. Jarang kan kita dengar. Tapi selamba je abang Ben didik sendiri anak bujang & anak dara dia..Lagi satu aku suka  part orang laki dok didik anak sendiri. Sebab cara nya x sama macam orang pompuan kan..Now dah ada kelab blogger sendiri  "Kelab Blogger Ben Ashaari.com"..dengan tagline " Bukan Sekadar Blogger " hebat ke tidak.. 



2. Dr. Totin



Aku percaya tahun 2015 akan menjadi tahun gemilang Dr Totinx sebab dengan business butik Grandeur di Johor Bahru. Ko mampu kerja sebagai Doktor di KL  ulang alik ke Johor uruskan perniagaan butik pulakk.. Aku memang follow blog Dr Totinx since dia abes SPM, pi further study kat Indonesia lagi.. Macam tak percaya ada Doktor yang lucu and sempoooiii macam Doktor Totinx.Tagline dia pon dah buat orang tergelak je.. Blog beliau bukan sahaja berkaitan dengan dunia kedoktoran, personal, tips kecantikan, bisnes pon dia dok balun cerita.. 


3. Hasrul Hassan


blog informasi dah macam sekolah maya je rasa. macam macam ilmu boleh kita ambil. Affliatte ?? SEO??Blogging tips??  tanya je dia.. InsyaaAllah segala macam ilmu akan diturunkan.. tak kedekut. Kadang macam tak perasan setiap entry yang dia post nampak biasa je.. Tapi sebenarnya itu adalah ilmu. Kena gali bahasa beliau dalam betul betul.Kau kena paham orang yang bagi ilmu ni takdenye nak direct bagi.. memang ada kona selekoh punya.. hahaha.. Memang blog terbaiklah..Lagi satu pernah aku tercalon dalam blog pilihan underdog.. hehehe.. memang terharu laa .. BACA SINI


4. OhDuit.com


Contest SEO ni dianjurkan oleh tuan blog ini hokeyy. Kalau nak tahu Blog ini sangat berinformasi untuk mendapatkan pendapatan sampingan melalui internet. Khirol Hazwan merupakan founder blog OhDuit.com semenjak tahun 2009. Boleh stalker empunya blog ni ye.. hehee.. masih muda remaja lagi tuuu.. behehee Khirol Hazwan. By the way terima kasih sebab anjurkan contest SEO ni.. 



5. Namee Roslan



Aku gemar baca blog namee sebab ye lah..Jiwa mak mak kann.. Tergerak baca dari zaman dia single mingle sampai sekarang Namee dah pon beranak 2.. jalan penceritaan yang simple tapi penuh dengan cerita lucu.. Lagi2 bila dia bercerita tentang kisah husband & wife. Aku dok perati , Namee pon banyak dapat terima tawaran Iklan kann.. Dah laa lawa sangat orang nya.


6. Tiffin Biru



Kalau blog makan makan nak resepi boleh je direct link ke Tiffin biru, Sepanjang aku baca blog nyaa nampak gambar makanan je laa.orang nye tak pernah nampak lagi. Ke aku terlepas pandang atau termiss baca entry dia... Memang tak dinafikan orang laki pandai masak.. Gambar je dah menarik.. dah macam terbau bau je lauk masakan dia.. .. hahaha.


7.Denaihati


Blog ni pon akan menarik perhatian ramai dan boleh tersenarai dalam Malaysia Best Blog 2015. Walaupon agak berat dalam setiap perincian entry nya,tapi menarik untuk di baca. Walaupon aku baru je dalam dunia blog, Denaihati ni dah lama laa jugak aku follow. 


8. Cik Epal



Ada yang tak kenal cik Epal?? Tips kurus dari dia memang sumber inspirasi lah. Makin kurus, terserlah sangat cantik Cik Epal..  Sekarang dah pon berumahtangga. Tengah pregnant lagi kau...Seorang yang sangat Low Profile & bijak nampak gayanya. Disamping mencipta populariti dalam dunia blog, tak terkecuali laa , mesti ada buat business.kann kann.. Sebab percaya lah, dunia blog ni memang sumber rezeki juga..  Mudahan segalanya dipermudah kan.. 


9. Red Mummy


blog kak Red ni memang tiap2 tahun boleh layak jadi Malaysia Best Blog. hehehe.. Cerita setiap entry nya memang menarik dan padu. Banyak tempat menarik yang dia pergi kan.. LAgi satu tiap produk review memang menarik minat aku nak mencari & membeli. Tak rugi pihak penaja sponsor dia hokeyy... , suka jugak cara dia yang memang jenis shopaholic. Siap terberangan bila lah dapat menshopping kan diri macam tu.. Memang every woman's dream lah.. 

10. Beautifulnara



Pada yang suka ruangan gosip artis, memang wajib lah terjah blog abang Nara ni yerk.. Segala informasi dunia artis, memang chappp chuss..laju je abang Nara update.. ^_^.. Aku pon memang tak terkecuali lahhh pagi-pagi je dah baca gosip.. buahahhaa.. 


Pada sesiapa yang dah baca, marilah sertai contest ni.. Tarikh tutup penyertaan pada 
18 Februari 2015.






35 comments:

  1. Hebat la you senaraikan ke semua blogger2 otai...kebanyakkanya julia dah follow...perghhh hadiah yg disertakan sgt menarik...kalau juara tu boleh pi melancong puas2....rasa mcm nak join je ihikssssssss

    ReplyDelete
  2. ye ke.. i ni memg selalu bw.. hahaha.. kan kite xde keje..keje mengular je kat opis ni.. buahahaha... ^_^ join laa julia.. mana tau ada rezeki kannn.. =)

    ReplyDelete
  3. Salam kenal..blogwalking disini..hai yoorin..nice blog..teruskan berkarya..

    ReplyDelete
  4. dapat nombor 10 jadi dah tue.
    hehehe..
    rasa mcm nk join jugak nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2.. ada masa lagi ni nak join..hehehee.. ^_^

      Delete
  5. Blog doktor tu cunlah .. dah berpunya ke dia ehh? hehehe...

    Terima kasih calonkan blog bro yang dah kuam kuam suam milo ais tu ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..Dr Totin dah kawin anak 1 pulak.. hehehe.. sama2.... ^_^

      Delete
  6. semuanya memang blog best-best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. memg best pon.. ^_^ rajin2 bw blog depa k..

      Delete
  7. Semuanya dah follow! Jyeah.

    Done follow you. Jemput singgah www.pojiegraphy.blogspot.com

    :)

    ReplyDelete
  8. tahniah yoorin,semua blog terbaik punya.semoga berjaya kalahkan bro HH ya...hehe,

    ReplyDelete
  9. Muda remaja dan single lagi.. hehe

    Saya terima penyertaan anda :)

    ReplyDelete
  10. Semua blog blogger hebat! All the best, yoorin :)

    ReplyDelete
  11. ada beberapa blog yang belum saya singgah..bagus juga sbeba baru saya kenal blog tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. for sure semuanya best untuk dibaca.. masing2 ada personaliti.. tu yg terpikat rajin nak baca tuu..hee

      Delete
  12. Blog Totin tu baru tahu.. nak terjah sana nanti.. hehe

    My blog :

    http://segalaceritera.com/

    ReplyDelete
  13. Semoga berjaya Yoorin ;')
    Singgah berbw dari senarai peserta contest. hihi sy peserta ke-39. salam perkenalan ye.

    ReplyDelete
  14. semoga berjaya..dah terjah banyak blog,semuanya hebat

    ReplyDelete
  15. wah pilihan yg hebat

    moga berjaya

    ReplyDelete
  16. Senarai diatas semua otai blogging!! hebat! Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

    ReplyDelete
  17. Salam buat anda semoga berada dslam naungan Allah Taala. Pemilihan blog yang hebat-hebat. Semoga berjaya membawa pulang RM1500.

    Jom kunjungi entri berkaitan:
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete
  18. selamat berjaya.. hehe saya pun join.. try test cuba :D

    ReplyDelete
  19. Alamak...gambar redmummy tu mengancam sangat! hehe
    Pilihan blog yang terbaik semuanya. Semoga berjaya dlm contest ini

    ReplyDelete
  20. Famous blogger semuanya ni hehehe Good luck :)

    ReplyDelete
  21. saya jarang singgah blog Namee, tapi lepas ramai yg senaraikan dia. setiap hari saya baca. good luck

    ReplyDelete
  22. wahh, all the best, kalau jiran, boleh minta belanja jika menang..hehe

    ReplyDelete
  23. Semoga berjaya ye !!

    Ikhlas - Bakul2011

    www.bakul2011.com

    ReplyDelete
  24. Datang menjenguk
    Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete