Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Tuesday, January 20, 2015

Untung ke lahir hujung tahun?


Ada sesiapa lahir hujung tahun?Best ke tidak??? Mentibe nak keluar topik ni.. almaklumlah.. Beranakkan Irine hujung tahun.. Sedia maklum lah Irine patut lahir 21 Disember 2013. Tapi overdue sampai 28 Disember 2013. Dalam keluarga aku sendiri  (adik beradik) aku laa kot paling lewat. Tu pon hujung bulan 9 (29 September - saje tayang.. suruh korang save the date..haha)... Sebab dah alang-alang irine lahir hujung tahun kan, ada jugak laa mak aku, sedara mara , kawan semua suruh drag beranak awal tahun 2014. ajee Gilerr laa.. Boleh ke??.. Tapi aku yang refuse tak nak.. Sebab nanti Irine cepat tua.. Yelah.. lahir awal tahun kann..cepat sangat sampai umur..hahaha

Tapi aku tak pikir pulak susah jugak orang yang lahir hujung tahun.. Macam tercicir jerkk.. Bila tengok budak2 baya Irine tahun yang sama semua nya dah matured.. adoiii..kang sekolah kira tahun yang samajugak .. Kat situ aku macam sentap jugak laa..

Pernah jugak orang tegur "Anak lahir tahun bila.. ?" aku jawab laa 2013... "ooo..dah 2 tahun.." Padahal ngam ngam baru je genap setahun..waaa!!! Terasa hokeyyy... macam panjang pulak nak jawab dia lahir bulan 12 tahun 2013.. hahahaha.. tak best laa.. memang tak best.. Nanti untuk next adik kena plan laa tak nak beranak hujung tahun sangat.. hahahahhaa.. Dah kenapa mak ko ni Irine Oiii..


Soon..nak sekolah nanti cmne laa dia terkejar-kejar budak2 baya dia.. moga anak mommy cepat "tangkap" dalam pelajaran yerk..


p.s : Ada yang lahir hujung tahun macam Irine tak? share laa pengalaman kat school & dunia luar macam mana..hahaha.. macam unik pulak orang lahir hujung tahun ni ekkk..


Irine Turns 1 yang gembeng lempeng.. nak mommy jerkkk... T_T

Tayang gigi 2 batang.. tak nampak pulak gigi atas 4 batang..hehe.. 

11 comments:

  1. Ehhh kita lahir hujung tahun juga 30 November , tapi takdela lemau. Hebat je. Eh. Hahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..nampak sangat mak dia yang paranoid kann! anak2 okey je... hehehe

      Delete
  2. haha. ntah. riso lebih.. (sy riso gak sbb anak2 hujung tahun jgk. bulan 9 & 11). tp hubby bln 12, ok je. pndai cm sy gak yg lahir tgh tahun. eh. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu laa.. x dpt byg jugak cmne diorg yg lahir hujung tahun ni adapt budak2 baya2 dia.. muda sentiasa laa..boleh kire jadi adik2 dalam kelas..

      Delete
  3. Ada pro and cons. Apa pun, yang penting dapat sambutan pun dah kira mencukupi heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik2 sambut laa jugak ..nanti dah beradik ramai..x kose rasanya nak sambut2 lg..hahaha

      Delete
  4. Heheh nanti dah besar sikit, sama je dengan kawan2 baya dia :)

    ReplyDelete
  5. anak akak sorang lahir in December.. 14 Dec..

    my nephew Dec 5, my sister Dec 13, my son Dec 14, my second nephew Dec 15, my BIL Dec 17, and my Mom Dec 28.. memang meriah kalau buat birthday celebration.. in fact jimat. sekali harung je sambut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam family sy semua tak de lahir october ke atas,.. huhu.. family suami pon xde..lagi laa ramai yg awal tahun.. irine ni terselit bukan 12 plak.. huhu

      Delete
  6. orang zaman dulu siap tunggu tahun hadapan baru daftar anak mereka dan mereka menggelarnya tipu umur.So,kalau sambut birthday,tarik tak ori lahh....Zaman sekarang ni dah tak boleh buat macam tu.Tapi umur muda ni ada untung dan ruginya.Untung sebab lebih muda dari orang yang sebaya.Tapi bila berkait dengan urusan kerajaan, semuanya jadi lambat sebab belum cukup umur.

    Si angah tu lahir bulan 12.sekarang nak belajar jauh dari mak ayah.Tapi nak buat kad bank pun belum cukup umur 18.terpaksalah guna bsn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..kawan sy ada sorg..dia lahir bulan 12..tp parents dia reg surat beranak bulan 1..kebetulan lahir kat rumah.. huhu.. susah jugak ek kak nak buat atm card pon leceh jugak tu... sebb x cukup umur..

      Delete