Followers

AFB FEEDS

Wednesday, January 21, 2015

Kagum Dengan Proton Iriz


Semalam, balik kerja macam biasa lah, 6 setengah dah keluar opis. tapi cuaca masih terang macam pukul 5 petang lagi. Tengah driving kat lane 3, terpana mata aku kat kereta depan. Mak aiii.. cantik baq ang!! Mula-mula tak perasan laa kereta apa.. So, kasi dekat sikit.. IRIZ.. Proton Iriz lah kannn... !!!



Maigaddd.. Ko dah la kat lane 3, sempat lagi snap gambar.. T_T gilo tak giloo nama nya ni....mujur tak banyak kereta sangat.. tapi tak nak laa buat macam ni.. memang bahaya pon.. kui3....Allah.. tengok bontot kereta je pon dah kagum macam tengok bontot Tom Cruise  (maaf 18sx)

Sungguh laa.. ni 1st time tengok Iriz depan mata. Sebab aku rasa macam x banyak pulak publisiti pasal kereta Iriz ni.. Ke aku yang stop ball tertinggal bas ek??  Maybe kereta ni memang baru laa. Flat pon WA **** Y (flat wilayah).. Baru sangat ni.. makannyaa kilat dia boleh buat goreng ikan (get it??) Cuba laa kalau kereta aku.. (kereta marhaen sajooo)..sobbss sobbsss..3 minggu tak basuh pon selamba... kaler putih ni memang meleceh kann..Next car nak beli warna warna terang.. orang jawa cakap "Nyocol"... hiks..

Tergerak jugak macam nak mentukar kereta baru.. Tapi kereta aku yang sedia ada ni pon masih lagi kategori baru.. baru sambut 2nd birthday raya tahun lepas.. Sayang laa pulak kann.. Tapiii gerammmnyaaaa tengookkk.. Vogue sangat.. lagi2 warna maroon ni.. aiyakk.. Terpesona betul.. tak nak dah pandang Lamborghini ke hapa lagi..Oh.. bukan warna maroon.. Depa boh nama fire Red.. ambooii kemainnn.. 

Sumber : Live Life Drive

Smart kann.. kalau aku yang drive mesti bertambah anggun... tskkkk.. in my dream saje laahhh..  

P.S : Aku tak nak beli.. Aku nak free.. Lagi lagi kalau Gjul boleh hadiah kan.. Lagi lah suka.. hahahaha.. (abang.. anniversary lagi 2 bulan..sempat kot kalau booking dulu.. ) 










17 comments:

  1. 2 tahun pakai kereta, interest tak abis lagi..tunggulah akan datang ye..dapatlah iriz tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe mar.. baru je bg hint kat asben.. dia kata pakai je laa kereta sedia ada dulu.. meh laa kumpul duit dapat kan rumah sebijik! wohaaa!!! sentappp plak kite.. heehe

      Delete
  2. hahaha...
    bahaya ni tgk punggung terus jatuh hati,,
    kereta ni mmg lawa.
    tp sesuai untuk kereta kedua..
    kalau ada family pn rasanya tak sesuai.
    hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. tp kereta yg ada skrg ni pon kecik jugak.. viva.. hahahaha..anak sorg 2 okey laa..tu pon kalau balik kg, x muat dah.. dengan stroller, carseat lagi.. ya ampunnnn

      Delete
  3. Hmmm kalau ada rezeki memang nak angkut ni sebab designnya agak lawa cuma hmmm lebih prefer perodua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg pon pakai perodua je.. pon okey dahh..heee

      Delete
  4. Insya Allah... di mana ada kemahuan disitu ada jalan.. Di doakan dapat sebijik Iriz

    ReplyDelete
    Replies
    1. doakan dapat kereta besar lagi dr iriz.. bas pon okey.. wahh..masyukk nye nak beli bas... haha

      Delete
  5. taun lepas sorang opismate ade beli utk wife die. Memang cun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa.....bg hint asben kite tak layan ponnn.. sobssss.. T_T

      Delete
  6. comel je ye.. senang nak cilok tu. heee..

    kami dah bertahun2 tak bertukar kereta.. pakai je lah sampai buruk.. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. okeylaa kereta compact2 mcm ni,..comel.. nak parking pon senang.. soon tukar kereta jugak tuuu..tunggu keluaran apa laa tu ek? hehe

      Delete
  7. depan tu dah smart, tapi tak berapa minat design belakang kereta tu.... hmmm...
    sekarang ni pakai kembara tahun 1998,hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh lagi legend.. thun 1998 sy masih skolah rendahhh tuuu..sekrg dah nak masuk 3 series.. hahahahaha..

      Delete
  8. Nmpk jauh smart juga... Cuma kurg berkenan design belakang tu.. Tpi dpan mmg nmpk smrt..

    ReplyDelete
  9. Nampak ketara kelainan design Proton Iriz ni. Menarik jugak.

    ReplyDelete