Followers

AFB FEEDS

Wednesday, February 4, 2015

Sangkaya,"Nuts About Coconuts"


Something yang "IN" and Viral memang laju je aku nak try. Even aku tahu, benda ni viral sekejap je..hiks! Macam coconut shake, eskrim pasu , macaroon .. laaa ni Sangkaya coconut ice-cream plak.. 
Sebab teringin sangat,nak pi Melaka semata-mata eskrim ni macam x patut je.. Mujur la kat KL pon boleh dapat kan Sangkaya! Dekat je pon kat Ampang Point.. Terperosok sikit kiosk nye.. Kena pusing jugak lah ea 1 floor kalau nak mencari.. Jalan jalan cuci mata okey..


rasanya Sangkaya kat ampang Point ni kira baru bukak jugak kot.. Dats Y aku datang ada tester.. kena lah cuba dulu kannn..secoettt..tapi memang patut pon beli..sedappp sangat eskrim home made kelapa ni.. Rasa sangat kelapanyaa...


Nampak tak tempurung kelapa ni?? yang ni laa dijadikan bekasss untuk boh eskrim nanti.. isi kelapa pon dapat.. aku kalau minum air kelapa, memang suka betul korek isi kelapa ni.Sedapp..


Pastu kite boleh boh banyak mana topping yang kita nak.. aku pon kalau bab macam ni memang sakan laaa ..Letak kerisik ,choc rice, peanuts, jagung banyak2,....


berbaloi jugak dapat rasa eskrim ni memang sedapp..ok laa harga RM9.90 sajoo.. Tetibe nak cakap lah "Baskin Robbins?? Whats dat?" hahhahaa...
Gjul macam biasa lah.. Exsyen kemain.. aku nak belanja xmo.. Nak air kelapa je katanya.. Air kelapa memang pure takde gula.. tapi rasa manisss manisss .. sedapp.. Air dia habis kan,eskrim aku pon dia bantai habissskann..Gerammzz betul.. 



Sebab tak cukup 1 mangkuk tadi kann.. Kite pi Tesco cari eskrim kelapa.. hahaa..lama dah perasan eskrim ni..tp tak pernah beli pon.. Tapi takde laa sesedap Sangkaya.. T_T





7 comments:

  1. done follow..follower #100 lucky number...;)
    Melting betul tengok sangkaya tu...harusss gi carik lepas ni...

    ReplyDelete
  2. memamg sedap aiskrim tu..terliur juga tengok..

    ReplyDelete
  3. Singgah sini
    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..

    Segmen Mencari Bloglist blogahbar

    Senarai Peserta

    Mari sama2 kita berblogwalking kenali rakan blogger anda..

    ReplyDelete
  4. td tengok gmbar ice cream ni kt ig kawn.. wah!! ni dh dua kali tengok, memg kena cari ni. masalhnya ice cream pasu pn blm makan lg...hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  5. Ice cream pasu ada
    Ice cream tempurung pun ada
    Ice cream lesung pun sudah ada
    Lepas ni ice cream ape pulak agaknye kan? :)

    ReplyDelete
  6. Dah rasa yang secoet tu! Memang sedap... creamy.... nyumsss :)

    ReplyDelete