Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Tuesday, March 17, 2015

Daddy Daughter!


Sebelum ni ada lah terbaca pasal isu daddy daughter dari kawan kawan & pembacaan sendiri.. Bila kat tempat sendiri memang aku tak percaya lah.. Sebab Irine takde pon menampakkan tanda tanda nak jadi dAddy daughter.. Mungkin salah satu sebab kenapa Irine kurang rapat dengan Gjul adalah disebabkan kurang masa bersama. 

Kalau orang lain mungkin anak lepas hari , suami dah start mandikan bayi nya sendiri.. Macam tu jugak Gjul janji ngan aku.. "Lepas hari je abang mandikan Irine". Abes je pantang, ingatkan betul laa dia nak mandikan.. Non hadooo..Tak berani lagi katanya..Sebab baby masih lembut..  Then dia berjanji pulak tunggu 6 bulan.. Okey..Fine.. aku tak de lah kisah sangat pon sebab aku yakin boleh uruskan Irine sendiri.. Cukup 6 bulan pon tak de makna nya lah Gjul nak mandikan Irine . If dia cuti pon tetap jugak hantar ke pengasuh. Takdenye nak jaga. Padahal ebm tinggal rendam dalam air panas je .. boleh je aku defroz siap2 kan.. Tapi tak nak.. Sebab tak yakin.. Umur around 11 months kot baru Gjul berani mandikan irine tanpa bantuan aku.. Tu pon sebab irine dah kuat sikit badannya.. Hahahahampehh..

Padahal ada je kawan aku yang bini work, Hasben gamble je jaga anak .. Tak payah antar kat pengasuh.. Motif utama aku nak bagi anak beranak ni close.. Sebab agak renyah laa kalau aku je yang nak didempel.. nak buat kerja semua tergendala.. Bila anak tak nak dengan ayah nye..

Well , sekarang mandi pon dengan Gjul. Pakai baju pon Gjul dah boleh uruskan.. Agak tak acilah.. Dah setahun lebih pon.. Hahaha.. Bila Gjul work malam, bermulalah episod drama.. Pandai pulak si Irine ni melalak nak ikut Gjul.. That time, mula lah Gjul rasa sedih nak tinggal pergi kerja.. Hahaha.. Baru nak rapat rapat lah katakann....

Lagi satu perangai Irine ni if Gjul yang drive kereta.. Aku pulak pangku Irine duduk sebelah.. MEmang tak boleh.. Tiap kali kereta berhenti , tak kira lah nak isi minyak ke, turun pegi kedai ke, kat traffic light ke, terus Irine nak lompat ke ayah dia.. Dia ingat ayah dia nak turun .. Dapat lah berjalan jalan... Puiiihh.. Tak nak mommy terusss.. Time tu rasa dipergunakan je.. "Kau nak aku sebab netek je kan?? " 

Wajib ikut... kecuali ayah terdesak nak masuk toilet.. Memang meraung lah dalam kereta..

Dapat je habuan dia.. Amboii.. pandai mengecekkk...



mommy cakap ayah mommy punya lahhhh.... Terus dia pegang pipi ayah dia.. Nak kata hak milik dia lettewww.. Hampehhhh... Lagi satu.. Gjul memang membebel laaa kalau aku macam nampak manjakan irine..Takut dia pijak kepala orang tua nanti..  PAdahal, realitinya, dia yang lebih manjakan Irine.. LOL> 






2 comments:

  1. comelnya anak akak , moga kekal ke syurga :)

    ReplyDelete
  2. anak saya pun rapat dengan bapak dia even saya yg jaga dia kat rumah.. maybe sebab kadang2 garang kot, so bapak dia selalu jd tukang pujk so dia rasa bapak dia penyelemat setiap kali dia sedih hehehee````

    ReplyDelete