cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Wednesday, March 25, 2015

Kecenderungan bila menjadi mak mak



since dah jadi mak mak ni, kecenderungan untuk memenuhi kehendak sendiri dah agak terbatas. Teringin... Tapi pikir ada lagi yang lebih penting.. Bagi parents yang hidup dalam kesederhanaan macam aku, mungkin akan rasa perkara yang sama. Dulu bujang bujang, boleh lagi nak belanja kasut scholl ke clarks sebulan sekali.. Dah jadi mak ni, pakai kasut beli kat kedai biasa pon dah syukur. Lagipon, memang dah tak teruja langsung bila dapat gaji nak menshopping untuk diri.. Ada laa beli baju sehelai, tudung sehelai.. Ayahnya lagi lah x beli apa apa.. Semua memang untuk anak & keperluan rumah je..

Sale? hanya mampu tengok wallet macam dah kupas bawang.. mata pedih berair air.. Chehh.. Drama laa pulak.. Tapi kalau ada sale pampers ke, barang bayi ke ..pergh..dia punya teruja siap sebarkan kan kawan kawan.. whassaap wechat bagai.. kah!

Lagi lah nak GST ni kan.. Takut pulak barang barang naik harga. bukan naik sikit. 6% dari harga produk & services tu!!! Jadi kalau ada barang yang murah2 tak salah kot nak share.. Buat apa nak simpan sorang.. Bukannye ko nak beli semua.. 

Last saturday sementara nak tunggu wayang mula, dok jalan jalan dalam Galaxy Ampang. Adalah market UO.. kalau dulu kat Johor kami panggil Uda Ocean.. Sesaje tengok harga barang kann.. Pergi tempat barang bayi. Makkk aii.. Diapers diapers kat situ murah kot!!!

Apa lagi.. Terus whassap kawan & sharing gambar. Hehehe.. Kalau dapat gaji sebelum GST dapat lah memborong kann..


Selalu aku beli ni kat baby expo pon dekat RM12.. kat kedai lain pon sama.. Ni dia punya harga biasa RM8.70?? hhahaha...



Feveret diapers untuk Irine.. Susah nak dapat diapex Wonder pants!! murah gilaaakkkk.. berjaya merembat .. hahahaha

Mamy Poko pon murah gilaaaa... kat tesco dekat harga 50 lebih okey.. tengok laa kalau ada promosi pon 40++.. gilerr ke tidak kalau tak menyambar??? Kat belakang tuu Drypers Wee Wee Dry.. lupa pulak nak shoot gambar.. sebab tak pernah membeli.. Tapi nampak kot harga RM32.90. Yang agak mahal jenama pet pet.. RM35+ tak silap....

Promosi ni sampai 31 MAC ni saje.. lepas ni tak tau lah kembali ke harga biasa yang mention kat bawah harga tu ke atau ditambah 6%.. Fuhhh.. lega dennn.. tengok laa next week boleh laa aku sambar sebungkus 2 lagi kan.. Rugi tak memborong.. Tak payah sesak sesak nak pergi Mid Valley baby expo hujung minggu ni.. tehehehe..

Pada aku dah murah laa kot ... Tak tau laah korang.. Sebab aku memang tak pernah beli pampers kat Tesco / Giant / Aeon big. Aku beli pampers anak kat Speedmart  / baby expo je..Kalau baby expo, beli 5-6 bungkus terus sebab murah.. Harga kat mall tu buat aku tercekik.. Ke memang tiap kali aku ushar harga memang mahal???


Salah 1 contoh cara aku menshopping pampers anak.. hehehe.. Perasaan macam beli Pandora okey..








8 comments:

  1. biasa la kita...dah jadi ibu-ibu ni memang barang anak menjadi keutamaan.Ibu ayah tak bertukar baju baru x perk yang anak pntang nmpak comey beli terus..hihi..ehh murah sngt hrga sale tu..Smpat bole la borong .hihi

    ReplyDelete
  2. biasalah tu kak ..bila dah nampak sale mesti teruja... lepas gst nie risau betul,,,

    nasiblah

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah acik.. x gst pon harga dah melambong.. =( yg tukang jual boleh lagi nak claim, kite ni mana dapat untungnya ntah

      Delete
  3. haha sindrom mak-mak. ye lah kot kan.. kwn2 saya yg dh jadi mak pn sibuk shopping utk anak2..sedar2 dh beratus habis

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  4. Rasa nak borong je banyak-banyak barang sebelum GST bermula especially baju raya untuk anak-anak. Tapi beli banyak sangat pun tak praktikal kan. Memang ekna bersedia untuk GST ni

    ReplyDelete
  5. saya pahammmmm!!! dulu masa pestime beli susu dutch lady yg dah di upgrade tu, perasan berat dah turun ke 900 gram tp harga dia...hmmmmmm :(

    ReplyDelete
  6. xdpt la nak byg esok nasib macam mana kak oii.. dulu zizie pernah jd babysitter. terbayang ada anak sendiri mcm mana la duit keluar. lagi2 dh nak gst. sob3

    ReplyDelete