cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, April 14, 2015

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare


Pejam celik, pejam celik dah sebulan jugak pakai produk Whitening Intensive Booster Skincare dari My Beauty Herbs. Percaya atau tidak , aku tak pernah langsung nak mencuba produk keluaran tempatan. Kira ini pertama kali lah aku mencuba. 

Sebab kali pertama pakai produk, sebelum ni aku pakai produk  luar negara L****l . Hampir 2 tahun pakai.. Tapi tak de pon nampak perubahan. Orang cakap, makan masa jugak la .. Kena setia dan bersabar.. Tapi dah 2 tahun kot... sobss!!! Dah rezeki agak nya tempoh hari dapat hadiah giveaway dari Mia Liana & My Beauty Herbs.










Mulanya agak takut nak mencuba. Produk 1st time nak try. Maka percubaan pertama kali pakai, aku kena avoid laa dari sebarang produk lain termasuk mekap selama seminggu. Memang pale je muka.. Sampai bos aku ingat aku sakit ke pregnant lagi..hahaha.. Nak tak nak, calit jugak laa lipstik. 1st time cuci  muka menggunakan whitening Booster Soap, macam trauma japp.. Sebab ada rasa pedih mencucuk cucuk kat muka.. Tapi tak de lah kesan merah ke luka ke hape.. tapi selepas 4 hari kot penggunaan..Dah tak pedih.. Mungkin dah serasi.. Sebab tu aku tak guna produk lain.. Yang bestnya produk ni bila pakai ia mampu mencerahkan tanpa pengelupasan.

dah sebulan penggunaan..krim pon banyak lagi.. jimat. Btw aku suka bau krim malam tuu.. Wangi..

Ada 3 produk dalam 1 set :
1. Whitening Booster Soap 
- Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru
- Memperbaharui sel kulit mati
- mampu menghapuskan parut , jerawat dan jeragat
- membekalkan mineral , nutrisi & asid amino
-Berfungsi sebagai anti penuaan
- Merangsang pembaharuan & penjanaan kulit serta pemburu radikal bebas.
CARA PENGGUNAAN
- basahkan muka, campurkan pembersih dengan air sehingga berbuih, kemudian basuh muka dan leher secara urutan putaran dari bawah ke atas. Bilas muka sehingga bersih dengan air.Disyorkan 2 kali sehari pagi & malam.

2. Whitening Booster Day Cream
- Melindungi daripada sinaran UV
- Kulit nampak cerah dan licin
- Menegangkan kulit wajah
-MEnghilangkan parut jerawat dan jeragat
-Melembut dan melicinkan kulit wajah
- Menganjal dan menghaluskan kulit
- Menyerikan wajah kusam
-Wajah lebih sihat dan lebih muda.
CARA PENGGUNAAN
- Sapukan dengan lembut keseluruhan kulit muka dan leher selepas membersihkan kulit wajah 

3. Whitening Booster Oxygenating  Night Cream
- Mencerahkan kulit tanpa pengelupasan
- Menghilangkan parut jerawat dan jeragat yang tebal
- Melembabkan dan menyegarkan wajah perbaiki tekstur kulit
Menjadikan tona lebih sekata lembut dan berkilau
CARA PENGGUNAAN
- Sapukan dengan lembut keseluruhan kulit muka dan leher selepas membersihkan kulit wajah di waktu malam.

# Sumber : My Beauty Herbs


Produk ni sesuai untuk semua jenis kulit

Sebelum penggunaan Whitening intensive Booster Skincare. Kulit memang gelap ponn..

SEBELUM


tepek banyak banyak.. tehehehe

Seploh hari pakai aku dah nampak sikit sikit perubahan.. Ada lah nampak glowing even tak pakai bedak sekalipon.. Sampaikan Gjul cakap "bersih muka ayang sekarang.. macam dah kilat.." Dia ingat aku pi buat facial ke hapa..Padahal seumur hidup tak pernah lg buat facial. Hahhahaa.. Seronok ok dengar bila laki sendiri cakap macam tu.. sebab dia cakap pon spontan.. Kembang semangkuk hidung aku.. kih kih kih...




Suka sebab nampak macam glowing .. No filter. camera biasa je.. =)



ni gambar latest.. lepas cuci muka bersih bersih..bagus betul.. memang menyerikan lagi kulit wajah aku yang kusam dulu. Without any cream & produk apa pon.... me is happy with my skin tone sekarang.. no 360 and filter anymore!! hahaha.. sebab tu tak malu pon nak zoom.. LOL.. 

p/s: Aku suka part bekas jerawat kat dagu tu dah hilang. Since lepas bersalin, entah kenapa tak suka betul bahagian dagu, sebab macam gelap... pastu macam berbijik bijik ke hapa.. now dah berkurang sikit.. Produk ni memang boleh menghilangkan parut jerawat dan jeragat tebal.

PERUBAHAN SEBELUM & SELEPAS pakai My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare :

SEBELUM :
1. Kulit nampak kusam & tona warna kulit tak sekata. Terutama aku yang pakai tudung ni nampak naa berbelang.
2. Jerawat selepas bersalin memang susah nak hilang terutama di bahagian dagu.
3. Kulit gelap & ada eye bag. Almaklumlah..usia nak menginjak 30-an .. hehehe
4. Pakai foundation & compact powder tebal-tebal sebab nak kasi putih muka & cover jerawat.

SELEPAS:
1. Tona warna kulit kelihatan lebih cerah & glowing.
2. Jerawat pon semakin berkurangan, kulit wajah terasa lebih lembab dan licin.
3. Eye bag pon dah xnampak sangat.. And terasa kulit lebih anjal dan tegang.
4. Sekali sekala hanya pakai foundation nipis sangat.. Compact powder?? Tak pakai langsung.. ^_^ Secara tak langsung terasa kulit wajah lebih sihat & muda. 



Insyaa Allah, akan terus menggunakan produk ni and nak cuba jugak laa produk dari My Beauty Herbs yang lain.. Muka dah putih cerah.. nak kasi jugak cerah 1 badan.. 

Kalau tengok testimonial kat Facebook & webpage My Beauty Herbs memang yakin ah produk ni terbaik... Tak percaya ?? check kat sini.. 

Facebook : My Beauty Herbs
Website : My Beauty Herbs
Instagram : Mybeautyherbs
Twitter : @MBHerbs




Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


27 comments:

  1. agak agak ida pakai leh jadik serupa neelopak takk heheee.

    #nampak berkesan pada yoorin hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaa Allah boleh eida.. haah..ada perubahan.. =)

      Delete
  2. mmg ketara beza pic sebelum dan latest tu.gudluck dear

    ReplyDelete
  3. Mmg terasa perubahannya kan sis.. hehe.. shad hepy untuk sis.. :D
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. ada perbezaan sebelum dan selepas penggunaan tuh..

    ReplyDelete
  5. As salam

    singgah sini


    http://www.azneyshamsuddin.com/2015/04/wajah-putih-gebu-dengan-my-beauty-herbs.html

    ReplyDelete
  6. semoga bertuah ye nanti! insyaAllah...

    Sally singgah usha entry :)

    ReplyDelete
  7. all the best and good luck too thanks juga sudi singgah di blog saya :) ^^

    ReplyDelete
  8. Good luck & all the best untuk contest ini... :)

    ReplyDelete
  9. sangat cantik siss.. sambil sambil daun merah jatuhh.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. tergelak sy baca komen awak.... ^_^

      Delete
  10. Wahhhh gebus mulus....cantik.. dik yoorin..

    ReplyDelete
  11. Wahhhh gebus mulus....cantik.. dik yoorin..

    ReplyDelete
  12. Salam... Terima kasih sudi hantar entri review ini di

    http://www.mialiana.com/2015/04/giveaway-whitening-intensive-booster.html

    Entri ini layak untuk ke peringkat seterusnya di

    http://www.mialiana.com/2015/04/giveaway-whitening-intensive-booster_27.html

    Keputusan akan diumumkan pada 11 Mei 2015.

    Gud luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  13. salam...

    tahniah ya..

    http://www.mialiana.com/2015/05/pengumuman-pemenang-giveaway-whitening.html

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum...tahniah2 yer...:)

    ReplyDelete