cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Thursday, April 16, 2015

"Milk Booster" Dengan Momma [PRODUCT REVIEW]


Percaya atau tidak Irine dah berusia setahun 3 bulan dan masih menyusu badan. Bangga ke tidak? Opcoz lah nak membangga.. nak riak pon boleh.. maksud aku , bila Irine masih breastfeed, bermakna Irine masih nak melekat dengan mommy dia ni..tehehehe..Sebenarnya Irine dah tak fully breastfeed sebab dia tolak EBM.. tsk tsk tsk.. Dia dah pandai sebut Eeee...EEee... bila sesuatu yang menggelikan.. Lagi lah susu EBM.. Sebab macam bergrease/ berminyak kann... Dia tak nak.. Kalau nak pon yang betul betul fresh baru pam tuu.. waaa!!!Terpaksa lah mommy bagi susu FM.. Tu pon kat rumah babysitter je.. Kalau kat rumah masih fully directfeed sebab dia langsung tak nak membotol.. Hahh..gitcheww pe'el anak dara aku sorang ni..

Breastfeeding mengeratkan hubungan ibu dan anak


Sebab aku pon dah jarang pam susu kan.. Penghasilan susu makin merudum.. Tapi kena cari alternatif jugak nak susukan Irine sehingga 2 tahun insyaa Allah.. Macam mana nak banyakkan & pekatkan susu badan ??

Alhamdulillah diperkenalkan dengan produk MOMMA susu kambing yang berkhasiat untuk ibu mengandung & ibu menyusu. Kalau nak tahu, aku bukan lah peminum susu ya.. Lagi-lagi susu kambing sebab bau dia agak hamis. Kalau susu, cuma minum susu berperisa je..  Mula-mula aku agak was was jugak nak minum momma.. Alamak susu kambing ke?.. Tapi paksa jugak try nak tengok keberkesanan nya kann.. .. Mak aiii.. Sedap nya.. Lagilah berperisa coklat.. Memang pekat sepekatnya rasa coklat. Lagi sekali kagum bila semalam menyusukan Irine, dia lepas je nenen, susu menitik nitik kat Seluar... Allah..!! syukur.. lama dah tak merasa perasaan seronok macam tu (perasaan ibu menyusukan anak).. Padahal baru je 2x minum.. Kagum japp.

Mengandungi DHA.. Bagus untuk otak ye..Tinggi kalsium juga... 

tak de butiran gula dalam MOMMA.. Rendah lemak.

Sedikit maklumat tentang MOMMA :
- Momma adalah produk susu bernutrisi yang dapat membantu ibu mengandung dan menyusu untuk kekal sihat dan cergas disamping dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan @ anak yang disusui. Disamping itu sebagai milk booster.

- Tidak seperti produk lain yang berada di pasaran, MOMMA adalah susu kesihatan & kecantikan 4 dalam 1 + milkbooster yang PERTAMA di Malaysia yang merangkumi 4 aspek penting bagi setiap wanita yang bergelar isteri & ibu:-

1). CANTIK : Membantu menghalus , melicinkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.
2). SIHAT : Membantu memberi kesihatan yang baik dan merawat stress.
3). BERTENAGA : Membantu memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.
4). BIJAK : Mengandungi EPA & DHA yang dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi.

Diperbuat daripada Formulasi RAHSIA dan TERKINI daripada campuran 12 bahan semulajadi termasuk bahan-bahan sunnah yang berfungsi membekalkan nutrisi yang lengkap bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi, Antara bahan tersebut adalah :
- Zaitun, kismis, OMEGA 3, Delima, Buah tin, Habatus Sauda, Susu kambing, Kurma, madu, Safron , Inulin (Prebiotic) dan coklat.

   
                 


Sudah tentu MOMMA adalah Halal (JAKIM) dan lulus KKM.

KELEBIHAN MOMMA
- Meningkatkan kuantiti susu ibu (milk booster)
- Memekatkan susu ibu (Bayi lebih kenyang dan tidur lena)
- Memberi tenaga kepada ibu,
- Baik untuk perkembangan otak bayi.
- Meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan stress.
- Mengurangkan risiko penyakit jantung
- Kaya dengan vitamin berguna untuk menjaga elastisitasi kulit.
- Mengatasi masalah rambut gugur dan gatal kulit kepala.
- Melawaskan pembu8angan air besar.
- Agen pencegah kanser
- Menguatkan otot rahim dan memudahkan bersalin
- Mempercepatkan penyembuhan luka.
- Membantu pembakaran lemak, dengan meningkatkan kadar metabolisma badan.
- Membantu mengawal nafsu makan.

MOMMA SESUAI UNTUK :
1) Wanita yang merancang untuk hamil.
2) Ibu hamil yang mahukan terbaik untuk si anak dalam kandungan.
3) Ibu yang menyusukan anak.

                                      
Selain tu boleh jugak pakai shaker ye.. shake shake je... 
Cara minum MOMMA sebagai milk booster : 3 hari pertama  minum 1x Sehari. Tingkatkan sebanyak 2x sehari sekiranya perlu.. Aku take waktu sarapan pagi . Semalam tak lunch pon tak rasa apa-apa..  dan sebelum tido.. Memang mengenyangkan dan boleh tidur lena.. 



                               


                   

                                                        MOMMA  
Boleh tengok kat page MOMMA untuk mengetahui keterangan lebih lanjut & testimoni. BTW, harga MOMMA takde surcharge GST tauu (sehingga dibagitau)!!! berbaloiii baloii sangat nak dibandingkan dengan hasil & kebaikan yang kita perolehi nanti.. Cuma RM70.00 sahaja.. 

FACEBOOK : www.facebook.com/momma.nutrition
WEBSITE : SHOP MOMMA NUTRITION



Untuk pembelian : SMS KOD "MOMMA" ke  012-4746962. Staff mereka boleh guiding.. Dah laa peramah.. Baik hati pulak tuu.. =)










6 comments:

  1. rara sempat susukan princess sampai 4bulan je.insyaAllah anak no 2 nanti nk sampai 2 tahun.skrg mcm mcm product kan yoorin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak sulung memang agak mencabar sikit nk fully bf rara.. yoorin pon dah banyak kali jugak give up kot! huhuhu..tp alhamdulillah..irine masih menyusu badan.. skrg dah setahun 3 bulan.. =)

      Delete
  2. Klau da Ank insyallah blh juga try produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. pregnant, & merancang kehamilan pon elok minum susu ni.. =)

      Delete