cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Friday, May 29, 2015

REVIEW | MIRAcle Pure Collagen Dust


Teringat beberapa tahun yang lepas.. Femes kan collagen rumpai laut.. tapi agak leceh ahh.. sebab segala nak process sendiri.. Dari mencuci, rebus sampai jadi cair.. nak kasi sejuk lagi.. 

Harini nak sharing sikit tentang MIRAcle Pure Collagen Dust (MPCD)..MPCD ialah sejenispure hydrolize collagen peptide.diekstrak dari kolagen ikan (rankaian protein). Disebabkan ianya asli, ia bebas dari sebarang bahan kimia, pewarna tiruan, perasa tiruan, additivedan tiada bahan pengawet. Takde pewarna means warna asal laa bewarna putih.. 

Bila nak mencuba sesuatu produk tu, aku lebih suka baca testimoni pengguna yang lain... Yelah..nak tau jugak kan keberkesanan sesuatu produk tuu.. 




Testimoni pengguna sebenar. Aku grab dari facebook founder MPCD 

BTW, MPCD ni,  sangat multi purpose, selain menjadi beauty suplement dengan pelbagai cara untuk dimakan, ia juga boleh digunakan secara luaran seperti ditambah bersama krim siang, make up base,spray, dijadikan masker (campuran dengan air / apa-apa masker / lidah buaya / krim malam).



Gigih nak cari background mengikut tema.. kah! cadar katil pon boleh.. ngeeee....


Bewarna putih.. Tanpa pewarna dan perisa tiruan.. 100% collagen asli.


Sebagai minuman aku campurkan dengan jus buahan atau pon milk booster susu kambing...2 sudu kecil je untuk sekali makan/minum.. 

Selain tu ada cara pengambilan yang lain boleh diamalkan..

1) amalkam 2 sudu sebelum sarapan dan 2 sudu sebelum tido. Bancuh dalam air kegemaran jus, susu , air masak atau terus kemam.

2) Untuk Detox berkolagen. Tambahkan 1 sudu MPCD ke dalam 1.5 -2 liter air masak dicampur dengan hirisan lemon/limau  dan juga daun pudina bagi kesegaran untuk berdetox.Biarkan semalam di peti sejuk. Tambahkan 1 sudu MPCD keesokan harinya..

3) Boleh jugak sprinkle atas makanan/dessert / buahan. Jangan tabur diatas makanan panas.


Dah kata MPCD ni multi purpose kann.. Selain untuk dibuat makan / minum boleh jugak dibuat untuk kecantikan .

1) Masker. Cuci muka dulu. Letakkan 1/4 hingga 1/2 sudu MPCD di tapak tangan atau bekas kecil.. Tambahkan air / madu/ putih telur sedikit . Ratakan dimuka.. pakai sehingga kering dan bilas.
2). Spray menyegarkan. Masukkan air sejuk ke dalam botol spray (botol spray akan diberi) Tambahkan 1 sudu MPCD. Goncang sehingga sebati.. Spray dibahagian yang dikehendaki. Simpan baki spray dalam peti sejuk.
3) Beauty product. Letak sedikit di  day cream / night cream/ foundation/bb cream/ pelembab/toner . Taburkan MPCD dan sapukan dimuka seperti biasa.
4) Bibir menawan . Selepas pakai gincu/lipbalm  letakkan sedikit MPCD pada bibir dan ratakan. sapukan gincu sekali lagi. Boleh juga dijadikan sebagai scrub bibir.
5. Hilangkan parut. Sediakan campuran oekat miracle dengan sedikit air. ratakan pada parut. Biarkan semalaman.


Yang ni aku jadikan MPCD sebagai scrub bibir.. Mana tau berhasilkan.. Nak bagi pinkish.. Sebab my lips ni agak dark di sekeliling bibir kalau tak pakau lipstik.. Sampaikan ada orang kata aku smoking.. kuangjaqq betul!!!

Spray di muka. 1 botol ni tahan jugak 3-4 hari.. Tak boleh simpan lama ya. Sebab ni pure collagen.. kalau simpan lelama kang bau ikan.. hahahaha.. Tapi memang baguslah.. aku siap bawak pi opis.. ngantuk je spray muka.. hehehe.. Kira pengganti Miracle water. Nak beli miracle water kan mahal.. sesuai jugak nak bagi nampak make up tu fresh.. lepas mekap , spray ke wajah tapi jangan dari jarak dekat..Selain tu aku spray kat kulit kepala untuk elakkan kelumumur dan rambut gugur.. 

Pergi kerja dengan wajah nampak segar walaupon tak bermekap.. Eye bag pon tak ketara. I loike!!! 

Suka sebab terlalu banyak kegunaan MPCD!! 

Boleh dapatkan MPCD ni direct dengan Mira

#miraclecollagendust
#vitcrosehip
#frenchrosetea (coming soon)


FB : Mira Kawaii Shop
Ig : @miracle.hq
Cantik seluruh badan
+6019-369 4896 (Mira)


Terima kasih Mira sebab kenalkan produk ni.. Best sangat dan berpuas hati.. 








No comments:

Post a Comment