cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Monday, June 8, 2015

Irine tiru perangai mommy!

Bila anak tiru perangai ibu bapa


Setiap hari sebelum pergi kerja, aku akan pastikan semua pintu, gas,suis , plug ditutup.. Terutama suis & dapur gas laa.Dah 2 kali Gjul tak tutup gas sampai dapur berasap.. Bayangkan la, nak tunggu aku balik kerja tengah malam, around 7-8 malam, dia pulak pukul 2 petang dah gerak pi kerja... Memang boleh terbakar rumah! Tapi tu lah... diri sendiri pon kena beringat..bila dah selalu buat , akan jadi rutin...

Tadi pagi, lepas tutup suis semua, saje suruh anak dara tutup suis yang kat depan tv.. Tau tak camna dia matikan suis???



dia tutup suis pakai kaki... Denggg!!!! saja bukak balik and suruh dia tutup.. Lagi sekali pakai kaki... sempat laa aku capture gambar ni.. Tahu mana dia belajar buat macam ni? Aku la.. hahahaha.. Selalu malas kan pakai tangan, nak kena tunduk, so pakai kaki je.. Tak sangka pulak ada yang memerhati.. cis!! hati-hati lah.. Perbuatan kita ni akan jadi ikutan anak-anak.. Yang baik takpe.. Kalau tak senonoh macam mak dia ni buat??? Grrrrrr..

Anak... ooo anakkk...

23 comments:

  1. hihihihi.....cutenye la hai kaki dia tu...tp mmg dlm diam2 ank2 ni memang pemerhati tegar...kite x perasan pn sblm ni smpi lah dorg buat mcm kite buat..anak sy pn mcm ni...so lps ni sblm buat sesuatu kena pk dia dlu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sangka pulak camtu pon dia nak tiru.. adehh

      Delete
  2. Ya Allah seriau akak tengok..Harap2 lepas ni jgn buat gitu lg ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la kak.. dalam pemantauan.. sy dah cover suis yg kat bawah2 dengan kerusi..takut pulak kalau leka dia pi main bukak tutup kan

      Delete
  3. Hahaha.. betul2.. anak2 akan tiru apa yg kita buat...

    ReplyDelete
  4. sangattt! anak-anak akan ikut apa kita buat, memang kita mak ayah kena jaga perlakuan., huhu..

    ReplyDelete
  5. hm..tuls kn yoorin..ummul pun selau terlepas pndg gak..nk didik anak nih mmg kena tjuk cth kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru 1.. yg lain2 pon banyak dah dia ngikut..

      Delete
  6. comey jer dia..hehe lepas ni kena hati2 la yer kak =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..memg kena hati2 dah pasni.. kang dia seronok main tutup buka suis

      Delete
  7. ala... pandainya dia.... mommy slu buat kot tu dia slu tgk/..... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. memang dia tiru mommy ni..adoiii

      Delete
  8. ini baru betul.. "jaga-jaga.. ada yang memerhati.." hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. hahaha..memang dok perhati je.. ni nak cari cover tutup suis ... sebab rasa macam bahaya pulak kalau kita leka ke dia pi main situ.. sekarang ni cuma letak sofa ..tp leceh laaa, nak matikan kena tolak kerusi.. hoho

      Delete
  9. hahaha..tu lah..me pon terkantoi gaks perangai x senonoh gitu bila anak buat..

    ReplyDelete
  10. Anak mmg cepat meniru... Tak boleh tersilap...

    ReplyDelete