Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, June 15, 2015

Isu Pakaian Gimnas Negara | sukan Sea Singapura

Pakaian Gimnas Negara Tidak Sopan 



Masa zaman sekolah dulu, sukan yang paling aku tunggu-tunggu adalah sukan gimnastik & gimrama dalam air.. Mungkin dulu rasa tu laa sukan paling best and penuh seni.. Dengan lenggok tubuh diorang yang macam flexible, terasa kagum pulak.. Rasanya dulu ramai dah atlit gimrama muslim seperti Duratun Nashihin, Nurul Fatiha, El Regina Tajudin dan ramai lagi yang dah tak ingat nama mereka. Isu pakaian Gimnas negara menjadi isu pada hari ini sedangkan sudah berabad pakaian mereka sama je.. 

sukan sea singapura, Farah Ann


Adakah disebabkan pengaruh media sosial yang membolehkan masyarakat menjadi keyboard warrior? Menghentam orang lain sesuka hati dengan kata-kata kesat dan lucah terhadap Farah Ann yang dikatanya menampakkan lurah faraj?? erkkkk... Tak kisah lah nak bagi nasihat, tapi diselitkan juga kata-kata lucah macam dah xde moral pulak orang yang bagi komen nasihat tu tadi.. Maaplahh.. kami perempuan yang lain-lain ni dok baca komen2 anda macam mengecam perempuan lain jugak.. 

KJ pulak nak memihak, memberi komen yang tak masuk dek akal.. Sedangkan sebagai muslim, kena lah tahu sensitiviti agama. Lagi elok rasanya if jawapan beliau " insyaa Allah , di masa hadapan, isu berpakaian juga, saya akan ambil berat terhadap atlit malaysia terutama nya wanita muslim".. Gitchewww..hovernya aku.. kakakkaa.. btw its simple answer.. dah..tak yah laaa kot nak kata Tuhan akan menghakimi beliau.. erkkk.. 

Masyarakat yang dok hentam tu, jangan laaa terus menghentam umpama tiada taubat untuk Farah Ann..Bak kata pepatah " selak kain orang,kain sendiri terkoyak"... BTW tahu tak gimnas negara Nurul Fatiha pon sudah berhijab?? 


Miss Universe VS Mr Universe

Mereka yang dok pom pam pom pammm maki-maki ni kebanyakkan nya orang laki.. dah maki, siap kata lucah lagi tu.. hadoiii... umpama perempuan je ada aurat.. Lelaki takde aurat..Kat Malaysia ni Miss Universe ke, pertandingan ratu cantik , beauty pageant bagai rasanya wanita muslim dah tak boleh turut serta.. Tetapi kenapa ya MR UNIVERSE rata-rata orang muslim? pakai spender je lagi hah... auwwcchh.. Malu hokey nak tengok.. Tapi orang laki dok suka je.. tercabar tengok orang laki lain badan sado penuh minyak..dan pengaruh ke gym tayang body berleluasa sekarang nih...  Erkkk.. Renung-renungkan.. dan selamat beramal.... 


Mohon jangan sentap ya.. Ini adalah pandangan aku sendiri.. jangan pandang orang lain keji, diri sendiri terlalu mulia.. #BukanBekapFarahAnn #Muhasabahdiri

7 comments:

  1. yezza..agreed indeed.. badan sado penuh mnyk , pakai spender tu xley blah.. haha..
    btw salam kenal..dulu selalu jd silent reader blog ni.. skrg da join blogging sekali.. jemput singgah ye nanti

    http://eyrasaharuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Macam mana aek nak ulas. Sbb mmg itu pakaian utk gimnastik kan. Hahha. Keybord warrior ni berani kat keybord je. Kalau berdepan getaq lutut. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. soon ada gimnastik pakai baju kurung..kite saksikan nanti.. ^_^

      Delete
    2. Walaweyhh ! Yg ni x sabarr. Lgi terbukak kott. Hahahha

      Delete
  3. Keyboard worrior marahkan sebab dia serang balas tu... takat gambar tu..hmm... tak yah pertiakaikanlah...sbb kalau kita sbg org Islam yg malu..tak kan nak masuk acara tu kan... tepuk daa tanya iman... tak perlu salahkan sesiap..tapi sama2 muhasabah diri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ah... tak terpikir nak berpakaian macam tu apetah lagi nak terkangkang2 depan khalayak.. huhuhu..betul..tepuk dada tanya iman.. sendiri nak buat..bukan tak tau batas2 nye kan..

      Delete