Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Wednesday, June 3, 2015

Review | Buffet Ramadhan Hotel Dorsett Grand Subang

Buffet Ramadhan Sedap  




Terima kasih di atas undangan  Mak buyung Nadia Johari yang mengajak aku ke Majlis Pelancaran Berbuka Puasa Bersama artis-artis hebat di Hotel dorsett Grand di Subang. Tak heran lah nak kesana sebab dulu pernah berkhidmat disana walaupon sebagai part time banquet.. hehehe.. cuma nak menghadap jem dari KL..memang menguji kesabaran.. Nasib merempit je.. 

Tak lama lagi dah nak masuk bulan ramadhan.. Selain memasak sendiri, pilihan membeli makanan di bazar Ramadhan , teringin jugak sekali sekala makan di luar sebagai pilihan untuk iftar. Apa kata ber iftar kat Hotel Dorsett Grand Subang.
Pelbagai menu masakan asli Malaysia yang mereka tawarkan seperti Sup Gear Box, Kambing grill, yang paling best sebab aku kan orang Batu Pahat.. Opcoz laa Nasi baryani Gam.. memang sedapp sangat...

Antara menu menarik yang ditawarkan..

Kerabu & acar buah

seafood, mangga,tauge

Pelbagai jenis kerabu.. dan salad.. Ada kerabu seafood, kerabu tauge, kerabu ayam , kerabu mangga..fuhh!!!semua ni memang wajib try ahh..

sambal | Cencalok | Budu

belacan
Ada sambal limau kasturi, sambal belacan, cencalok dan budu

Nasi baryani gam ayam | Lauk Pauk

ayam, udang, daging

ikan masin



sate, pisang goreng

kambing panggang , goreng pisang. char kuey teow, paratha, sate..

sup gear box
Paling sedap, sup gear box...


Kuih tradisional | desert

 pelbagai kuih tradisional seperti kuih koci, akok, kuih lapis, wajik dan lain-lain


manis dan sedap

Desert puding, caramel, tapai, kek, pai... (kredit to kak Mas Saari)



menawarkan Buffet Ramadhan di 2 Restoran mereka dan boleh dapat kan harga
"early bird" (25% diskaun) di lobby hotel...
Terazza Brasserie : RM112.50 nett seorang (Harga biasa RM150.00 nett)
'Selera Bonda' di Melati : RM105.00 Nett seorang (Harga biasa RM140.00 nett)
Sepanjang berlangsungnya Iftar di Dorsett Grand, anda juga akan dihiburkan dengan artis undangan Jaafar Onn dan penghibur yang lain.. 


untuk tempahan dan pertanyaan hubungi:
03-50316060 ext 1912
emel: info.subang@dorsetthotels.com
web: dorsetthotels.com/malaysia/subang










19 comments:

  1. wahh nampak sedap tu..best nye...

    ReplyDelete
  2. sedapnyeee tengok sambal sambal tu.. terliurrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..1st time makan sambal limau.. sedap juga

      Delete
  3. pcl suka kalau ada menu kuih muih jenis lama..tradisional lagi, memamg kelas lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..malay buffet memg selalu ada kuih tradisional melayu

      Delete
  4. fuhhh.....kerabu mengancam..
    #clickclicknufnang

    ReplyDelete
  5. makan tak hingat masa tu.. semua sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak.. tengok akak makan sup gear box tu perghh

      Delete
  6. best gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. kak ain kalau gi makan kt tempat2 gini memang suka bahagian dessert tu.. orang kata, jamu mata dulu.. cantik2 kan dessert diaorang deco... hehehehee... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..yoorin pon.. kalau makan buffett ni ambik sikit2 sebab nak rasa semua.. =)

      Delete
  9. lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete