Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Thursday, July 2, 2015

#Cabaran20Hari | Pengalaman Manis Di Bulan Puasa

#Cabaran20Hari | Pengalaman Manis Di Bulan Puasa




Kalau semalam aku dah bercerita pengalaman pahit, harini nak bercerita pengalaman manis lah pulak. Kalau semalam bercerita dengan nada marah dan kesal, harini bercerita, MUKA ADA SUNYUUUMM!! 

Diringkas cerita, pengalaman manis pada raya 2013. Pertama kali berpuasa sebagai isteri. Memang kenangan manis sangat. Walaupon jarang dapat masak lauk berbuka untuk suami waktu tu, tapi puas hati sebab dapat merasa macam-macam jenis lauk air tangan suami. Banyak pulak tu yang dari aku tak pernah makan and rasa, sampai ke kegemaran aku. Paling teringat sekali, Sotong sumbat mashed potato. Allah! sedap sangat.. Tahun ni nak request tak boleh lagi sebab takde air..susah nak masak basuh periuk segala...

Pada tahun yang sama jugak, aku tengah mengandungkan Irine 5-6 bulan kot.. Mesti lah rasa manis sangat..kita dok menahan lapar, baby dok tendang-tendang dalam perut.. Hehehe... Tapi Alhamdulillah, berjaya puasa tanpa cuti..Full hokey!! Lama dah kot puasa tak dapat nak full sebab Allah bagi cuti.. time ngandung laa rasa bertuah sebab dapat full puasa... Memang takde rasa tak bermaya ke letih ke..

Moga segala kenangan manis ni tersemat di blog..kang aku lupa.eheeee... 



5 comments:

  1. Penat tak puasa waktu pregnant? Saya tahun lepas baru sedar pregnant waktu raya. Padahal time puasa tu dah pregnant dah. Tapi tak sedar pape pun. Hahahha.

    Anyway, jangan lupa join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rasa penat and lapar..maybe sebab tak skip sahur kot.. cuma kadang2 je lepas buka muntah sebab makan banyak sangat.. hahaa.. memg nak join..nak scheduled.. ^_^ thanks Fadzi

      Delete
  2. akak 2 kali merasa puasa masa pregnant.. mmg moment yg manis! walaupun penat dan lapar tp sayang nak tinggal puasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa kak.. seronok sebenarnya.. tahan ke tak tahan.. sebab dah masuk trimister ke 2..rasanya kuat kot..kalau 1st trimister tu risau jugak

      Delete
  3. Alhamdulillah... Rezeki dari Allah..

    ReplyDelete