cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Wednesday, September 9, 2015

FAM | Siap Sedia Keputusan FIFA

Aku ni walaupon dok sibuk Chelsea sana sini, tapi bola Malaysia aku kurang arif plus tak berminat langsung nak tengok .. kadang tengok tu pon tengok mood.. .. Pada aku player Malaysia terlalu banyak gosip dan scandal.. Lagi2 bila kawin dengan retis.. Bosannn je.. ditambah pulak isu FAM yang takde kesudahan... Dah laa tak boleh terima penyokong dan orang dalam kritik.. Masalahnya dah mutu permainan , pengadilan pon busukkk dan teruk.. 


Sumber Goal.com

Tapi bila rata-rata kawan aku adalah Ultras, tertahu jugak laa. (tibehhhh).. Pasal isu smoke bomb/suar semalam tu adakah tindakan wajar? Sesetengah orang kata , penonton buat onar. Memalukan, bla bla bla..yang buat tu bukan sorang dua tauuu.. nampak tak semua tak puas hati..  Tapi pada aku, padanlah muka.. Harap FAM buka mata .. Suara penyokong dah susah nak dengar.. Ikut saluran betul pon tak layan kan.. Petisyen? Complain letter? Boolayannn.. nah ambikkk.. 

Sekarang ni FIFA (International Federation of Association Football) dah mintak salinan DVD perlawanan semalam (Malaysia VS UAE) Tapi bagusnya FIFA nak kaji dulu la berkenaan insiden semalam sebelum ambik tindakan..Aku syak memang juta juta berbillion laa FAM ni kena saman.. paling koman pon gantung laa sebarang perlawanan.. Get ready laa FAM ye.. dok asyik nak saman JDT je.. hahahaa. 

Sebelum ni pon ULTRAS dah buat hal yang sama jugak.. baling suar dalam stadium masa perlawanan vs Vietnam.. Tapi takdelah sampai game kena postponed macam semalam.. Kalau tak postponed tak yakin langsung boleh score .. Cukuplah memalukan sampai 10-0.. Ingat tak malu ke semua negara tengok apa kejadah laa sampai teruk sangat kena bantai..

Hehh..komplen je lebih kan.. Macam lah aku ni jadi pemain2 tu semua.. Penyokong penyokong Malaysia ni sentiasa support dari belakang.. Tak kisah laa dari tengok kat tv atau berhabis duit pergi stadium.. Hasilnya? main macam dalam gelanggang circus? Gaji kau mahal kot! Main lah bersungguh.. ni tengok pon Allah.. sakit jiwa dok debar(bosan sebenarnya).. sampai dah fedappp.. Ramai lagi pemain kat luar yang berbakat. Yang bagus bagus semua dok hantar pi luar.. Yang baru tu? Boleh je nak gilap.. Ni diorang dah sedap empuk dalam tu tak nak keluar keluar... Yg FAM pon sama...Come on lah.. jangan tidur lama sangat.... 





Nah.. femesss jappp masuk The Guardian.... 

P/s : Dah la Malaysia makin corrupt .. sukan pon nak corrupt..fam, bam..erghh semua la.. wake up.. suara rakyat ni kasi dengar.. 


Kami penyokong lebih rela digantung dari dimalukan dan terus dimalukannnn.. 


7 comments:

  1. bila guna cara baik, diorg wat deekkkk je. bila kita bertindak mcm ni, disalahkan kita. so, kalau mcm tu x yah tegur langsung. biar FAM mereput. biar kalah 100-0...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buahaha..kalau 100-0 masih buta tuli..tak tau lah nak kata apa

      Delete
  2. makin hancur sukan kat malaysia ni, mcm² konspirasi!

    ReplyDelete
  3. tu laa kak mas.. nak diam je? memg x laa..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. depa ingat kita peyokong ni bodoh ke nak sokong bodoh2 je.. selama ni memang kita sokong Harimau Malaya saat kalah dan menang.. tapi agak2 la.. kalau melampau sangat corrupt tu, anak Harimau pun mengamuk....!! :)

    ReplyDelete