Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Tuesday, September 29, 2015

Happy Birthday Diri Sendiri

Kalau dulu hari jadi diri sendiri memang sentiasa dinanti nantikan.. Tapi sekarang rasa macam, erghh.. yolahhh kan.. tiba je ulangtahun kelahiran usia pon meningkat.. Nak masuk ke 3 series tahun depan.. cepatnyaa masa berlalu.. Rindu gila zaman budak-budak hingusan dulu... sangat-sangat lah rindu.. 

Teringat tiap kali hari jadi, jaranglah nak sambut berkek bagai.. tapi aku tak delah kisah pon.. kadang mak beli kek yang rege RM13.00 kat family bakery pon dah rasa seronok. Yang paling seronok, tiap kali birthday mesti mak buatkan goodies untuk bagi kat kawan-kawan sekolah.. adalah boh jajan air kotak..Tu pon dah rasa bangga gila... 

Laa ni, dah besar, dah ada keluarga sendiri dah pon .. Tak harap banyak lahh.. Asben aku bagi hadiah ke tak bagi hadiah ke aku tak kisah sangat. Tapi kalau masa cintan2 dulu, kalau tak bagi apa-apa memang muncung boleh sangkut hanger..


Sabtu lepas, masa kat kampung agak terkejut jugak, my family buat seprais pulak.. dari petang tu adik2 aku dengan Gjul dok cerita nak pi tengok wayang.. Pi downtown parit raja bagai..Ko ghase? dah tentu lah aku kena tingggal. Sapa nak jaga Irine kann.. Lepas solat maghrib je aku sedar2, semua orang tak de kat rumah.. tinggal aku, ayah, mak ngan irine je.. Terus aku keluar rumah tengok kereta dah takde.. Bengang betul laa.. Ingat memain, rupanya diorang pegi jugak.. dah laa tak cakap..mulut aku tak henti2 membebel.. sebab bengang pergi tak ajak.. hahaha..

2 jam jugak laa baru diorang tiba rumah.. dok cerita pasal downtown..geram pulak aku..sebab tak dapat ikut..sedang melayan perasaan, tetiba black out.. dah laa tengah charger henpon.. grrr.....terkezuttt i...  sekali ada pulak nyanyian happy birthday..hahahaha.. dah terus jatuh air mata.. ni 1st time ni sambut macam ni..ada laki, ada anak, ade dengan keluarga.. 

Rupanya, memasing pi keluar beli kek and beli KFC,... sakan laaa diorang ni..penat merajuk sebab keluar tak ajak.. hehehe..


 sebab pakai baju kelawar, rembat je laa tudung mana yang ada..tak dan laa nak iron bagai...


Nak dijadikan cerita, sebab dah sambut birthday awal kan, rupanya asben aku lupa birthday sebenar aku.. dia boleh pulak wish 28hb malam.. aku pon..errrr.... baiklah..dan buat tak tahu... hahahaha.. alasannya sebab dia kunci alarm kat kalendar 28hb... elehh..padahal aku yang buat.. saje nak ingatkan dia sehari awal.. hampehh jerkkk.. 
Tapi pagi tadi nak pi kerja, takde pon wish apa-apa.. salam macam biasa je..malas nak ingatkan.. orang laki laa katakannn.. bukak facebook kat opis, ada pulak notification wishes dari dia.. kah! ayat..tak boleh blah pulak rasa...


dekat 10 tahun kenal.. tak pernah laa dia buat ucapan ke cakap macam ni..so aku syak dia overdose baca novel2 yang kat rumah tuu.. hahaha.



Umur 29 tahun dah..tapi perangai..masyaa Allah..macam sweet 20 gituu,.....budak2 sangat perangai.. Macehhh yang gigih buat ucapan hari lahir kat facebook, kat group whassap.. terharu.. segan sebenarnya , sebab dah umur berapa, kemain dapat ucapan meriah macam tu.. Terima kasih semua... 

14 comments:

  1. hahahhaha perghhh sweet gilaaa kak yoorinnnnn! eh kak yoorin tak swwet.hubby kak yoorin yg sweet hahahaha. pergh layan pulak hubby kak yoorin novel2 ni ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. macehh kc.. asben kak yoorin layan novel & drama cintan.. emosi sangat.. sambil baca smbil nak cerita kat kita..hahha

      Delete
  2. Wahhh..sweetnye hubby kak yoorin...btw, hepy befday kak yoorin...mmuahhhh

    ReplyDelete
  3. wah sweet nya hasben dia ^_^ selamat hari lhir sis <3

    ReplyDelete
  4. Waaa... happy belated besday!! dah wish kat wa kot. Hahaha

    ReplyDelete