cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, September 8, 2015

Lontong Jawa | Warisan Tradisi


Tahu tak lontong tu apa??


- Lontong merupakan variasi olahan dari nasi dengan tekstur lembut dan lembik menyerupai bubur bezanya ianya padat. Ada yang bungkus pakai plastik, tapi mengikut kelainan boleh dibungkus dengan daun pisang. 


Raya haji nak dekat dah ni.. Jom try lontong Raimi.. Memang terbaik laa.. Masih mengekalkan ciri tradisi jawa dengan dibalut daun pisang. Kalau kitorang orang jawa memang kalau lontong makan lontong macam ni.. Lagipon balutan daun pisang membuatkan lontong wangi je. 

Sesuai dimakan dengan serunding, rendang, ayam masak marah, ayam masak kicap , kuah lodeh , sambal kacang.. perghh..memang terliur lahh dok bayangkan lontong ni.. 

Kalau berminat boleh laa try.. 1 batang RM2.50 je.. Details boleh tengok kat atas ea.. atau contact terus no di bawah ni :




En. Raimi - 013 3028860(Call/Message)

Pn. Nora - 012 9804549(Call/Message/Whatsapp)

Blog : 
http://diariashmira.blogspot.my/2015/09/lontong-jawa.html

nak tempah untuk hari lain pon  takde masalah.. mana tau nak buat majlis kenduri kahwin ke, harijadi ke, kenduri ke kann.... 


5 comments:

  1. Salam hi! blogwalker here, *click follow*
    Tak sure kalau awak duduk area lembah klang, kalau ya and ada masa terluang, sudi-sudilah join giveaway yang tak seberapa ni :))))

    http://letaknamaterlalumainstream.blogspot.my/2015/08/blogstagram-giveaway-nerdiaxaynalmansor.html

    ReplyDelete
  2. Thanks sbb tolong promote kan hehehe.

    ReplyDelete
  3. wahh sedap ni.. tengok kat blog sapa tah smlm..sedappnya..

    ReplyDelete
  4. alahai x pernah makan lagi ni..ada sesapa nak ajar makan lontong ni tak?

    ReplyDelete