SGO

APDM SAPS

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Monday, October 5, 2015

CaBaRaN7HaRi iNsTaBLoG EfGkBbA | DRaMa TV/MoVie FeVeReT

CaBaRaN7HaRi iNsTaBLoG EfGkBbA | 

DRaMa TV/MoVie FeVeReT




Nak cerita bab drama tv ni aku jenis lupa cerita apa yang aku tengok dan suka.. Sekarang kan banyak cerita drama yang diambik dari kisah novel.. Yes... masing-masing dok update cerita kat fb tu.. tapi sebenarnya aku tak pernah tengok pon.. Ye lah..balik kerja kadang pukul 7 lebih baru tiba rumah. Nak solat, nak layan anak, nak masak ko hengat sempat ke nak layan...? maka aku lebih prefer cerita yang tak bersiri hari-hari.. At least seminggu sekali.. kalau drama kat astro tu ada lah jugak kan ulang-ulang. TV3 nak tengok pon kat tonton.. Tak kose lah aku.... 

Aku jarang lah bukak channel tv yang ada cerita melayu..ahahaha.. kadang-kadang tengok pon sebab nak tukar channel.. paling suka bukak channel AFC, Lifetime, TLC & Starworld. Kang datang si Irine kena pulak tukar Channel Ceria pulak.. memang kena mengalah la dengan anak dara.

Tapi kalau movie, cerita yang betul buat aku terkesan , cerita Fast & Furious 7. Sobss.. seminggu lebih kot aku emosi.. asyik terkenang je kat Paul Walker. Dia punya jalan cerita tu tak delah sedih pon.. Ending nya tu je. memang terkesan la. Macam tak percaya pulak dia dah mati.. 










Tak pernah2 aku dok tengok movie ke drama sampai seminggu tak hilang sedih.. Hahahhahaa.. ni laa 1-1 nya cerita yang berjaya buat aku tersentuh.. Bila aku up status kat fb tak boleh go on si Paul Walker mati, ada jugak yang kondem orang kafir mati, beria nak sedih..orang muslim ramai mati kat palestin rilex je kan.. Typical malay je yang dok mengada nak sedih bagai ni.. nak jawab apa pon tak tau.. diam kan sajo lah orang dok pahat paku ni..dah penat baru nak berenti.. padahal maghrib-maghrib layan jugak drama dok emosi frust la, ape lahh..hahaha..wekkk..puiihhh kan saje orang macam ni..  

14 comments:

  1. Kannnnn....fast and furious ni akak suka tgok...suka kereta2 diorang guna..dan yang penting suka lagu diorang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. suka tengok sebab action2 cerita ni..hehehe

      Delete
  2. khaty tengok juga..tapi feeling tak sampai seperti yoorin..hehehe
    Jom terjah  DRAMA TV / MOVIE FEVERET | Cabaran7Hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..sebab follow dari yg 1st kot kita dah tangkap cintan dengan paul walker.. hahahhahahaa..

      Delete
  3. suka jugak tengok..... lebih2 lagi kalau tengok kat panggung...

    ReplyDelete
  4. hahahahahaa... seminggu tak hilang sedih.. betul2 sayang PW ni.. :)
    tapi mata dia memang... errmmm.. memangggg win...!!
    suka giler tgk mata PW ni..

    ReplyDelete
  5. best cerita ni...sampai 2 kali masuk panggung tengok cter FF7 ni..hehhe

    ReplyDelete
  6. memang suka tengok FF..tak pernah miss

    ReplyDelete
  7. sy tak pernah tengok movie Fast & Furious ni dr mula sampai habis. hehe

    ReplyDelete
  8. Cerita omputh memang pcl layan kalau best sangat la..macam FF ni.

    ReplyDelete
  9. Gimme 5 la.
    aida pun sedih terlebih bab bab akhir ff7 tu.
    sedih... dia repeat balik their frenship dari awal.
    hingga la kta dia tu terpisah.
    dgn monolog and lagu background yg sayu...
    hu hu...

    ReplyDelete