cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Friday, February 5, 2016

Shogun2u | Servis Penghantar Makanan Terbaik

Assalamualaikum... since membuyung ni, semua kekdah malas.. Dah laa cepat lapar. Aku selalu jugak bawak bekal beb pergi kerja.. konon nak makan untuk tengahari. Tapi sampai opis, aku buat breakfast plak.. hahaha..padahal dah membantai seketul roti dalam kereta... Lagi2 hujung2 pregnancy ni, xdan nak pikir dah berapa KG yang naik.. Kadang kalau tengahari tu tak larat nak turun bawah tapau nasi. Kalau kebetulan Gjul nak pegi kerja lalu depan opis aku, memang dia la jadi rider penghantar makanan.. tapi kalau tiap2 hari kesian la pulak kan..heee.. 

Kebetulan diperkenalkan pulak dengan Shogun2u.com.. pebenda lah ni.. Saje je try2 bukak website dia.. Rupenya sebuah restoran & ada pulak buat servis penghantaran. By the way bukan fast food tau.. macam2 makanan ada. Antaranya ;

- Japanese food
- Korean food
- Thai food
- Western Food
- Steamboat

Ada jugak salad2 yang sedap & menyihatkan.. Aku memang tak lah makan salad bagai.. tak makan sayur lah katakan.. Korang kalau bukak website Shogun2u.com memang rambang mata lah nak pilih makanan apa.. Yang best and mudah difahami sebab ada description. Contohnya macam ni.. 
food delivery, korean food

bagi yang tak pernah makan & tak pernah kenal pon makanan ni memang sangat lah memudahkan.. NAmpak tak thumbs up BEST SELLER tu??? memang ramai laa yang order menu ni...ada jugak yang memang diorang high recommend.. memang akan ada tanda jugakk.. yang tu memang harus lah cuba,..

Untuk pertama kalinya memang rambang mata lah nak makan apa.. Dah la makan sorang, sebab staf semua turun JB..so tak leh order banyak2.. Aku order Cashew nut chicken set.. memang feberet aku lah.. kalau pi restoran chinese muslim memang tu la yang aku order.. so memang recommend sangat menu ni kalau order kat Shogun2u.com. memang sedap & puas hati.. Selain tu aku order jugak my feberate Hokkaido cake nak sharing dengan irine.. coz kalau beli selalu berebut & air longan kelapa laut..

food delivery, sedap
kebetulan ada promosi buy 1 free 1!!! perghh..penuh meja i... dah laa banyak pulak tu 1 set..tapi licin aku makan.. gahahahaa.. Rider Shogun2u.com hantar pon masih lagi hangat2... tu yang best.. Lagi 1, servis penghantaran dalam 1 jam... tapi semalam cepat pulak sampai.. tak sampai 1 jam pon tunggu.. tu pon 2 kali adik rider tu mintak maaf sebab lambat..eh eh.. tak lambat pon dik oiii..ngam ngam soiii je dia datang.. awal lagi laa..

food delivery
ni didatangi dalam set.. Ada nasi, ayam gajus, cake black forest & air tebu yang memang ada batang tebu sekali dalam tu..hahaha..1st time dapat macam tu.. Harga nya cuma RM25.80.. pastu free lagi 1 set.. so, nilai makanan 1 set ni cuma RM12.90 ajo!!! murah ke tidakkk... 

food delivery, sedap, kek, hokkaido cake

ni plak additional gedik nak jugak mentambah..sebab tak menahan..aku memang suka sangat hokkaido cake ni sebab ada custard dalam tu.. ni terpenyek plak sebab kotak nya disiku oleh aku lalu jatuh..hahaha.. and yes, custard nya memang sedap.. terasa macam ada boh perisa jagung plak.. murah je ..2 ketuiii ni cuma RM5.80... 


Cara nak order : 


1st step : pergi ke laman web WWW.SHOGUN2U.COM
2nd step : Check dulu lokasi penghantaran.. kang tak sampai pulak area rumah / opis korang jangan nangis pulaks..heee
3rd : baru lah sign up..Then boleh buat order. 


rajin2 lah godek sebab ada meals set, so dah lengkap lah 1set makanan.. pastu nak order untuk jamuan ke boleh order combo..& Mains untuk ala carte..

aku dah berkira2 senang pulak nak order untuk wedding anniversary nanti..order je lah..nak masak waktu tu memang agak x larat dah.. lagipon servis penghantaran sampai ke malam pon boleh.. hehehe..


Promosi yang ada :

buy 1 free 1 untuk Japanese & Chinese set sahaja.. sampai 23 February ni saje...


& dapatkan diskaun 40% dengan pembelian lebih dari RM40.00.jangan lupa masukkan code CNY40 ni tau sebelum check out..

Untuk pertanyaan mudah , tersalah order ke, nak cancel order, nak tukar masa penghantaran,  ada disediakan ruangan chat dengan admin yang ramah kat ruang tepi. 

untuk maklumat lanjut & update terbaru dari Shogun2u.com boleh ke :
Instagram : www.instagram.com/shogun2u @ #shogun2u
Contact : 018-288-0111,3111,4111,5111


10 comments:

  1. Sedapnye menu menu dia.. hehehe nak cuba jugak lah. πŸ˜ƒ

    ReplyDelete
  2. Sedapnye menu menu dia.. hehehe nak cuba jugak lah. πŸ˜ƒ

    ReplyDelete
  3. waahh..!! bagus dan murah ekk..
    kena try usha ni jap lagi.. hehehehehe.. :)

    lama dah teringin nak rasa Hokkaido Cake tu..
    ada kastard eh.. mcm creampuff tu ekk..?


    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..haah..kastard macam cream puff tu.. yg ni sedappp..

      Delete
  4. Rambang mata weiii. .semua nmpak sedap..semua nak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. pening juga bab memilih tu pon dah sejam.. sebab seronok baca details..

      Delete
  5. nak order confirm tak sampai Semenyih. tak merasa la, mkn pucuk ubi hari2 jela aku hihihiii.

    ReplyDelete
  6. Macam sedap je menu dia.....nak try orde juga la..hihihi...

    ReplyDelete
  7. wahhh..bestnyee.tp kat sabah mesti xde ni..

    ReplyDelete