Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Thursday, March 31, 2016

Happy 30th Birthday Husband!

Assalamualaikum..

Dua hari berturut nak kena wish untuk shuben kita ni.. wedding anniversary lain, birthday lain..adeh..macam leceh la pulak kan... Dua hari berturut jugak dapat ciuman mesra dari isteri mu ini..ecewahhh.. special sikit lah dari hari yg lain.. LOL.. 

Tak rancang pon nak celebrate birthday Gjul. Rancang nya nak masak & buat kek. Kebetulan Gjul kerja malam..so dia balik sampai rumah selalu dalam pukul 12 malam / 1 pagi gituuu.. Ngam ngam lah kan.. Tapi kesihatan sangat lah tak mengizinkan.. Memang dah berminggu tak masuk dapur masak.. Gjul yang akan masak, breakfast,bekal untuk anak,  lunch , dinner & supper dia akan masak..nak jalan setapak pon dah sakit.. petah lagi nak gerak banyak.. siksa sangat rasanya .. Yang pelik nya, dok shopping, jalan2 sesuka hati tahan pulak tu tak sakit..hahahaha..motippp much!






Dah 2-3 hari hari sebelum birthday Gjul ni dok survey laa #giftDelivery sekitar KL & Selangor. Rata-rata harga RM70-RM150.00 termasuk caj penghantaran. Dapat pon bunga, belon atau coklat.. 3 hari wey dok survey.. Last-last aku nekad lah , buat sendiri. Sebab bunga cam tak sesuai pulak nak bagi laki. Coklat pulak, kang nanti aku & Irine yang makan.. 

semalam jugak balik kerja awal , singgah Ampang Point. Waktu tu, tak tau lagi nak beli apa.. duit pon tak keluarkan lagi. Sekali nak keluarkan duit kat mesin ATM dalam ampang point tu, out of services pulak.. Demmm.. Tak kose lah aku nak pi bank .. nak jalan pon sakit.. Last last cari kedai yang sesuai untuk beli hadiah guna debit card. 

Aku masuk kedai Brand Outlet. Tu memang kedai feberet Gjul. Sebab baju-baju dalam tu murah . 3 helai RM50 je. Tapi bila pikirkan Gjul banyak dah T-shirt. Aku tukar beli seluar je lah.. Seluar ni agak susah jugak nak cari..sebab tak dapat nak agak saiz and jenis dia kan..slim fit ke hape hamjadahhh aku pon tak tau nama dia.. Ada pulak seluar harga RM89.90 sehelai.. boleh laaa!! buy 1 free 1 pulak tuu..kekekeke..jimat.. Take time jugak aku dok ralat ukur seluar.. sebab tak dapat nak agak kan.. kejap-kejap ukur pakai tangan..kejap-kejap try kat pinggang aku.. dah la seluar laki..apedehal..spender gjul pon selamba je aku yang pilih..apa lah sangat takat seluar kan.. 

Settle dah beli hadiah.. misi kedua , nak buat deco.. pi bank dulu ambik duit siap-siap terus pergi Pandan Capital dekat dengan rumah. Kat situ ada jual belon-belon untuk party.. beli belon helium biasa 4 biji..sebijik dalam RM3.50-RM4.50.. dengan belon nombor tu dalam RM10 sebijik..total lost RM25-30 je..hee..murah dah tu..pastu beli paper bag kat DIY RM3.70 X 2 & wrapping paper RM1.60.. 

Total lost tak sampai RM40.00 pon!!! + hadiah RM89.90 + kek secret recipy RM10.00 so total around dalam RM150 je bajet.. Dapat bagi hadiah sendiri, suprise sendiri..hehehee.. lagi best & puas hati dari aku hire orang lain .. Irine pon dapat sharing kegembiraan sama.. habis je majlis, belon belon semua jadi hak milik dia..hehehee.. 

Aku xsempat nak prepare segala... sebab tetiba je Gjul balik cepat..hahaa..dengan aku belum mandi lagi.. terkejut.. nak ambik gambar sebelum 1-1 pon x sempat..Sebab nak bungkus hadiah pon dah sejam, tengok Aku bukan Bimbo sejam, Asia NExt top model pon sejam.. So , aku siap susun x sampai 5 minit.. dah Gjul sampai rumah..hahahahaha..

Kek aku beli 2 bijik.. sebab aku tau mesti Irine nanti menyibuk.. kesudahnya, dia tak kacau pon kek pak dia,sebab dia dah makan siap2..hehehehe..






Happy birthday abang... semoga panjang umur, dimurahkan rezeki yang halal, diberi kesihatan yang baik, boleh jaga mommy , anak2 dan keluarga kita serta dipermudahkan segala nya dalam kehidupan abang.... & tak lupa jugak happy anniversary yang ke 10 tahun.. fuh.. dah 10 tahun yunk kita bercinta... cinta yang tak pernah surut..hari-hari makin dalam.. hahhahaha... mmuahxxx... 


9 comments:

  1. Suprise cmni pun ok je yan lg2 ada ank kecik + peknen ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..semua ni unplanned... simple je..tapi rasa puas hati sebb gjul terkejut.. hahahahaha....

      Delete
  2. wahhh untung en.somi. Same birthday lah. umo pon sama hehe. Cantik lah yoorin buat gift tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..sama..tu la pasal.. hehehe...beg nya cantik laa..dia punya bungkus , macam bungkus tempe je..hahaha..

      Delete
  3. wahhh untung en.somi. Same birthday lah. umo pon sama hehe. Cantik lah yoorin buat gift tu

    ReplyDelete
  4. eh..bday sama ngan kita ke...by the way..happy bday kat ur shuben ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh.ramainya bfday hari.. heppiii berfday ya!

      Delete
  5. Adw buat muka twrkjut tak die..hehwhw

    ReplyDelete