cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Friday, April 1, 2016

April Fool Di Stesyen Minyak Petron

Assalamualaikum..

Semalam dah petang baru nak kecoh kan minyak harga naik..bengang pulak aku..sebab dah tiba rumah ... takkan aku nak turun balik...malas nak pikir..nasib ah seposen je naik... memang Malaysia suka buat seprais gini.. 


petron MRR2

Nak dijadikan cerita, sebelum pi kerja isi lah minyak dulu.. alang-alang tu, grab laa teh tarik panas & roti.. Cam teringin nak makan sugar bun .. tup2 nak membayar tu, pelik ahh..pesal macam mahal jerkk RM27.00.. isi minyak RM20.00 + teh tarik RM2.50..maknanya roti RM4.50!!! aku beli roti biasa paling mahal pon 2 hinggit 1/2 yg homemade tu.. terus aku tanya akak kaunter tuu. "mahalnya kak roti.. saya main ambik je tadi, tak tengok harga.. " aku dok belek-belek memang takde harga... mujur ada logo halal.. pastu dok belek takde pulak syakwasangka bukan-bukan.. 

Pastu akak kaunter tu bagitau.. "memang mahal.. sebab import.... " aku pon pelik.. import mendenyaa.. belek punya belek, baru perasan.. import lah sangatttt.. buatan dari Hotel rupenye.. ampun laaa.. G Hotel..kemain laaa marketing kat stesyen minyak.. hahahaharuuuuu laaaa... tertipu wey kalau tak belek betul2... 





nasib laa 4 hinggit setengah je..macam tak mahal.. tapi......



 T__T sarapan pagi aku je harini dah 7 ringgit..fuhhh...  kemain kannn... x memasal kena april fool.. 

14 comments:

  1. Replies
    1. Huhu..sebab roti made in G Hotel.. huhu.tu yang mahal gilerr

      Delete
  2. Adoiii... Pagi2 GST nih terkena plak dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..tau xpe ..πŸ˜‚πŸ˜‚ bengang pulak kite ni

      Delete
  3. Ngalahkan harga Roti Butter Scoth sebundle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa..roti ni sekali ngap je..x kenyang..haha..

      Delete
  4. Mahal.. baik beli roti butterscotch gardenia.. puas makan.. kenyang pun kenyang..
    Bila dah terkena sekali, lepas ni akan lebih berhati2 waktu ambil barang sebelum nak bayar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa...selalu beli roti biasa je gardenia yg seketul tu ada perisa jagung..tp teringin plak nak try homemade punya..sekali hotel made.. memang mentekdarah..hahaha..nyesal tak tengok betul2..

      Delete
  5. mahalnya..klu murni ni bFast roti ni sajork nampak gaya tak dan lunch hour dah lapar balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib ambik seketul je..
      T_T.. memang tak kenyangggg..

      Delete
  6. Hahaha.. adoi. tipah tertipu jadi nya ye. kemain lg harga roti seketul sampai 4 hinggit kan.

    ReplyDelete
  7. wahhh, harga dia.... T___T tapi tak faham sangat part import tuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah kenapa dia kata import.. akak tu ingat import laa kot..padahal signature hotel kat KL je pon..hahaha

      Delete
    2. a'ah la.
      import apa ke benda nyer, yoorin?

      Delete