SGO

APDM SAPS

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Wednesday, April 13, 2016

Kalau Boleh, Tak Nak Overdue Lagi

Assalamualaikum...





Harini dah 39weeks 4 days.. Still takde lagi tanda-tanda nak bersalin..waaa!! Stress pulak rasa. Takkan overdue lagi macam melahirkan Irine? Masa Irine dulu 41 weeks 1 day lagi tuu.. Dia punya rasa give up lain macam tau.. sebab yakin lah kononnya cukup2 40 weeks dah boleh bersalin.. ni terlebih hari pulak.. 

Dah macam-macam cara jugak tu nak bagi cepat bukaan dan contraction.. Tapi tetap non ado... Dari jalan-jalan itik, sampai ke cuci toilet hari-hari.. buat squat lagi haa time mandi.. tapi xde pon.. i is sad... Cuti pon dah ambik awal ni sebab Gjul kena hantar aku balik kampung dulu.. Aku kalau boleh nak je beranak kat ampang je dulu.. At least boleh drag cuti.. Almaklumlah..cuti pekerja swasta ni 2 bulan aje... tak lebih , tak kurang.. 

Orang lain due date 29 April pon ada yang dah bersalin. Anak sulung lagi tuu.. wallaaaa..cepatnya.. kenapalah aku ni terasa lambat..padahal anak kedua dahh.. suka betul anak2 aku ni dok memeram dalam perut.. keh3.... 

Hari-hari dok doa, usap perut, cepat lah adik baby keluar.. Sampaikan Gjul bagitau, kang rindu..heheheh..senang je laa nak jawab," rindu ke teringin ke nanti buat lagi lah..hahaha.. "... 



7 comments:

  1. jgn ckp mcm tu...jgn stress2 ye... sbr byk2... selawat n doa sll moga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  2. adik baby tengah seronok tu golek dalam tu..

    ReplyDelete
  3. budak bijak ni...hehe moga semua nya selamat ye Yoorin

    ReplyDelete
  4. adik baby suka la tu duk kat dlm..
    x nak kuar lagi hehee..
    smga dpermudahkan semua bobo..

    ReplyDelete
  5. stress kan bila overdue ni? cn masa irfan dulu awal 2 mggu, adiknya pulak terlebih masak 41 weeks, rugi amik cuti awal, selamat cuti 3 bulan ;)

    ReplyDelete