Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Friday, May 6, 2016

Wafiy Kena Ruam Dikala Cuaca PAnas

Assalamualaikum...
Ritu masa kat NiCU lagi dah perasan Wafiy ada ruam kat leher.. berbijik bijik lagi kau..tapi takde lah banyak.. aku ingat ruam biasa biasa je.. jumpa pakar then aku tanya diorg ..just bagi krim calamine je.. seminggu jugak aku dok sapu calamine.. tp makin merebak lagi banyak.. sedih aku tengok anak aku kena ruam macam tu sekali.. sebab ye la..dia newborn lagi kan.. mesti gatal..tapi nak garu pon x boleh.. nasib laa wafiy ni behave je.. sepanjang jaga dia, xde lah merengek2.. dah sebab seminggu pon x elok jugak, tetiba teringat nak pakaikan krim herbal blend aku..sekali lupa tertinggal kat opis..

herbal blend shaklee

Kira tergerak hati tu minggu lepas ( jumaat [29/4]) terus pm kat facebook pengedar Shaklee ..hehe..orang kampung aku jugak..so petang tu jugak aku dapat krim Herbal Blend tuuu..
aku ni pengguna je produk shaklee..dari supplement pregnant dulu, tapi tak jadi ahli pon..huhuhuu..
so lepas mandikan wafiy, aku sapukan nipis krim herbal blend kat badan dia.. lagi satu, mandi dia tak pakai sabun pon..huhu...just shampoo rambut ciput dia tu je..xnak laa baru sehari dua pakai nampak tak elok , aku nak tukar produk lain pulak kan.. ambik masa jugak laa.. hari ketiga tu, yg berbiji2 tu macam dah takde.. jadi rata..tapi masih merah merah lagi lahhh.. 

herbal blend shaklee

herbal blend shaklee , ubat ruam, eczema


hari ni, genap seminggu penggunaan, nampak kulit dah elok sikit.. dah kering dan mengelupas.. cuma kat bahagian muka je ruam macam ruam susu tu tak elok lg... memg bahagian muka sapu senipis habis.. memang nak kena sentiasa sapu je selagi tak betul2 pulih,.. lagi lagi kat bahagian yang berlipat macam bawah lutut, celah kelangkang, siku, leher.. tu memang nak kena jaga lahh..lagi laa bila berpeluh kan,.. 

Rasa bagus pulak krim ni.. mungkin serasi dengan Wafiy.. Alhamdulillah..lagipon krim ni multipurpose.. aku pon sapu kat perut aku jugak untuk hilangkan rasa gatal kat perut ..huh..gatal sangat tang perut tu, lepas bersalin,...nak nak stretchmark tu kan..ampun laa dia punya gatal..sedap garu wooooo...
bagi orang Batu Pahat , Parit Raja, Ayer Hitam boleh order barangan Shaklee dengan kawan aku ni..Nadeea 0127763989 Insyaa Allah dia boleh C.O.D.. kalau luar Johor pon boleh je dia pos kan.. harga pon boleh kawtim dengan dia..hikss..

5 comments:

  1. suka juga krim ni..anak-anak pun pakai. Tp..skrg macam macam jenis pakai dah..rezeki jgn di tolak org kata hehehe

    ReplyDelete
  2. Pakai ni gak masa Addeena kena ruam kat muka ari tu.. :)

    ReplyDelete
  3. kesian dia..nasib dia behave..

    ReplyDelete
  4. JALAN-JALAN SINGGAH

    http://jmbelog.blogspot.my/

    http://ohbloggerr.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. ijat dulu memang eczema.
    now ada la skit skit...
    guna few jugak :) janji ok.

    ReplyDelete