Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, June 27, 2016

Jatuh Hati Dengan Biobax Cool Theraphy

Assalamualaikum..

Korang pernah dengar Biobax Cool Theraphy? Bagi yang baru pertama kali dengar , meh aku nak share sikit , apekebenda laa natang Biobax ni.. bukan kartun Baymax tu tau..Biobax ni merupakan 1 produk spray terapi untuk melegakan sakit belakang, sengal sengal dan lenguh lenguh badan ... Rasanya tak de lah panas.. tapi sejuk sejuk berangin gituuu.. yang best nya produk ni selamat tau untuk ibu mengandung terutamanya mwmang digalakkan pakai sebab bahan-bahanya dari sumber organik.. Aku dah guna since dari trimister ke 3pregnant ritu.. almaklumlah.. waktu tu perut pon dah berat.. nak jalan memang lenguh2 dah..lagi lah aku pi kerja mengadap jem kat Mrr2 tu.. sakit belakang jangan cakap.lahhh.. mujur Biobax ada..memang sentiasa ada dalam handbag..dalam kereta pon sempat lagi nak spray..hehe.. baru lah lega..




Masa nak bersalin pon aku guna Biobax untuk melegakan rasa sakit contraction tu... Walaupon memang sakit lah kan contraction tu, tapi bila spray biobax tu , dapat la rasa lega sikit sebab macam kebas2 sejuk je bila kita sapu kat pinggang tu.. kalau tak dah menjerit kot macam waktu bersalin anak pertama dulu.. 





Masa pantang pon  tetap setia dengan Biobax.. kalau nak tau , k3hamilan ke dua ni , aku kena pulak rengat..sebab masa beranak anak 1st dulu x kena.. usually , rengat ni kandungan ke dua ke atas akan kena.. rasanya sakit macam kontraksi nak beranak..padahal baby dah keluar pon.. seminggu jugak lah aku kena..korang google lah ea rengat tu apa.. sakit okey..nak duduk pon x senang.. dengan stress anak warded.. nak gerak2 lagi..ulang alik berjalan pi spital tengok wafiy kat Nicu.. kadang nak berjalan tu terhenti sebab sakit.. baru teringat ada Biobax. Dah sapu, urut2 sikit baru lah rasa lega.. 

Harga sebotol Biobax ni RM85. Tapi sekarang ada promosi cuma RM80.00 je termasuk postage. Berbaloi tau sebab tahan 500 semburan.. bukan untuk orang mengandung je.. boleh hadiahkan untuk orang tua kita yang selalu lenguh2 tu..untuk kegunaan harian pon boleh.. 

Nak order & nak tau lebih lanjut tentang Biobax, boleh whassap kat Yoorin - 0132649248 (Agent sah Biobax Cool Theraphy).. 








Monday, June 13, 2016

Resepi Mudah Untuk Amateur | kari ayam

Resepi kari ayam versi malas 

Assalamualaikum.. tetiba ada mood pulak nak share resepi.. tapi versi malas laa..almaklumlah.. berbuka 1 + 1toddler je.. nak makan banyak2 pon x best.. Gjul kerja malam kan.. kalau ikut kan malas nak je pi param..tp mengenangkan ada baby kecik..kang ada plak yg mengata "cian baby kecik lagi dah bawak pi bazar.. xde akal betul mak dia.."... hahaha.xnak kasi dosa orang mengata tanpa tahu keadaan kita, maka masak lah jugak dengan tangan sebelah gendong si kecik..si kakak pulak dok sepah kan kat luar tanpa dipantau.. grrr... sabo je lahh.. meh hakak share resepi campak campak ni.. simple je sebab ada gak orang yg tak dapat nak agak masak cukup2 untuk 2 orang kan..

Bahan-bahan: (untuk 2 orang makan)

Ayam ( 1 bahagian peha potong 2 + 1 bahagian thigh boleh potong jadi 3 =5 ketul)
2 bijik bawang merah kecik
3 bijik bawang putih
Halia sebesar hujung jari telunjuk je
3 + 1 sudu besar rempah kari ayam adabi 
Santan 1/2 kotak yg kecik je (100ml) kalau ada yg parut lg best.
Kentang sebijik untuk pekatkan kuah
3 sekawan.. i x letak cengkih..x suka bau dia..kalau suka letak laa k.. 
Minyak untuk menumis
Air
Garam secukup rasa . 


Cara-cara

1 - Ayam dicuci bersih2 



2 - Bawang putih , bawang merah & halia ditumbuk kasar.. tumbuk je lah..x yah blender..sikit je pon..





3 - Panas kan minyak . Tumis 3 sekawan and masukkan bahan yang ditumbuk tadi.. biarkan sampai naik bau wangi. Masukkan ayam.




4 - sediakan rempah kari 3 sudu dicampur setengah mug (cawan) air.masukkan dalam masakkan. Kacau sikit.. biarkan mendidih.




5 - sediakan santan cair . Masukkan ( yang 1/2 tu bahagi 2 bahagian. 1 pekat  , 1 lagi cair) cair = dicampur air sehingga penuh 1 mug. Pekat = setengah mug je.







                               Saiz mug biasa 




6 - Masukkan kentang. Nak masukkan time saing2 ayam tadi pon boleh.. tapi sebab potong saiz kecik boh kemudian. ( sebenarnya terlupa..hahaha). Masukkan sekali 1 sudu rempah kali.lagi sekali kalau x berpuas hati warna kari.. 😄




7 - biarkan sehingga kentang nak empuk..cucuk pakai garpu. Agak2 dah empuk masukkan santan yang pekat. Biarkan seketika baru masukkan garam.. agak2 jugak. Puasa agak2 je la.. no ajinomoto.. kat rumah memang tu barang larangan..hehehe.. siap... tak sampai 1/2 jam pon ..lebih kurang laa.. 


Anak dara aku tu membantai 3 ketul..mommy seketul.pon dah kenyang.. hahaha


Selamat mencuba..

Sunday, June 12, 2016

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


Saturday, June 11, 2016

Would You Rather.. | Sudocream Facebook Contest




Jom sertai peraduan Would ypu rather di Facebook Sudocrem Malaysia dan menang hadiah harian dari Sudocrem!


  Facebook sudocrem

Apakah itu Sudocrem? Sudocrem merupakan lotion mengatasi ruam lampin yang selalu dialami bayi dan kanak kanak.



Sedikit pengenalan mengenai Sudocrem
anda risau dengan ruam lampin bayi dan anak anda? Ramai ibu bapa percaya dengan Sudocrem. Kenapa? Kerana Sudocrem mengandungi bahan terbaik seperti zinc oxide, benzyl benzoate, benzyl cinnamate & lanolin yg membantu untuk melembutkan dan menjaga kulit bayi .

Ia juga kalis air untuk melindungi kulit bayi dan membantu ruam makin makin teruk dengan kulit bayi. Ia juga m3ngandungi anti kulat dan ciri ciri antibakteria dan sebagai antiseptik untuk.luka luka kecil.

Harga yang ditawarkan sangat bwrpatutan iaitu RM24.90 / 120g tub dan RM15.90/60g tub . Sudocream boleh didapati di farmasi Guardian , Caring, Independent farmasi dan gedung bayi terpilih.

Bagaimana untuk sertai peraduan Would You Rather..

Terma dan syarat:
1. Tidak perlu bukti pembelian.

2. Terbuka untuk semua rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas. Pekerja DKSH Malaysia Sdn Bhd dan ahli keluarga tidak layak menyertai.

3. Butir-butir bagaimana untuk masuk menjadi sebahagian daripada Terma dan Syarat ini. Ia adalah syarat kemasukan semua syarat diterima sebagai muktamad dan para peserta bersetuju untuk mematuhi peraturan ini. Keputusan hakim adalah muktamad dan sebarang surat-menyurat akan dilayan.

4. Semua hadiah tidak boleh dipindah milik . Tiada wang tunai atau hadiah alternatif.

5. Semua perbelanjaan luar jangka selain daripada yang dinyatakan ini adalah tanggungjawab para pemenang.

6. Penyertaan hendaklah dihantar melalui laman Facebook Sudocrem Malaysia yang terdapat di sini https://www.facebook.com/SudocremMalaysia/ . Peserta hanya boleh menghantar satu ( 1 ) jawatan penyertaan bagi setiap hari, tetapi boleh mengambil bahagian dalam setiap post setiap hari individu antara 9:00-05:59 . pemenang harian akan diumumkan sebelum 9.00 pagi dan pada 09:00 jawatan persaingan baru akan dikeluarkan.

7. Untuk memasukkan, pengguna perlu komen sama ada " A" atau "B " hanya dalam komen di bawah. Komen ini perlu menjawab "? Adakah anda lebih suka " soalan yang sama yang digariskan dalam jawatan itu dan ini merupakan kemasukan ke dalam cabutan hadiah rawak untuk mana-mana hadiah setiap hari.

8. Semua penyertaan mesti diterima oleh 05:59 pada setiap hari untuk mengambil bahagian dalam keputusan seri. Masukan yang dibuat kepada post persaingan selepas masa itu tidak akan dipertimbangkan.

9. penerimaan, hilang kelayakan atau penyingkiran penyertaan pertandingan , tanpa penjelasan atau pemberitahuan terlebih dahulu adalah sepenuhnya mengikut budi bicara DKSH Malaysia Sdn Bhd.

10. Pemenang ( s ) mungkin diperlukan untuk mengambil bahagian dalam selepas pertandingan publisiti.

11. Hadiah bagi setiap jawatan persaingan adalah mainan pendidikan bernilai setiap RM100 dan satu mangkuk Cream 60g Sudocrem® Nappy bernilai RM18.90 * sahaja.

12. Jika Pemenang Pertandingan yang dipilih tidak menuntut hadiah mereka dalam tempoh tujuh (7) hari bekerja dari dinasihatkan untuk menang melalui mesej peribadi Facebook, DKSH Malaysia Sdn Bhd berhak untuk membatalkan kelayakan pemenang dan memilih pemenang alternatif.

13. Semua hadiah akan dihantar dalam masa 28 hari dari tarikh selesai pertandingan.

14. Peristiwa mungkin berlaku yang menyebabkan persaingan itu sendiri atau pemberian hadiah-hadiah mustahil kerana sebab-sebab di luar kawalan DKSH Malaysia Sdn Bhd dan sewajarnya DKSH Malaysia Sdn Bhd boleh atas budi bicara mutlaknya mengubah atau meminda promosi dan peserta bersetuju bahawa tiada liabiliti hendaklah dikenakan kepada DKSH Malaysia Sdn Bhd akibat daripadanya.

15. Dengan menyertai pertandingan itu ia hendaklah dianggap bahawa anda telah membaca , memahami dan bersetuju dengan Terma dan Syarat ini.

16. DKSH Malaysia Sdn Bhd berhak pada bila-bila masa dan dari semasa ke semasa untuk mengubah suai atau menamatkan, sementara atau tetap , pertandingan ini dengan atau tanpa notis terlebih dahulu .

17. DKSH Malaysia Sdn Bhd tidak bertanggungjawab dan menafikan sebarang liabiliti bagi apa-apa kerosakan , kerugian, liabiliti, kecederaan atau kekecewaan ditanggung atau dialami oleh peserta akibat daripada memasuki pertandingan atau menerima hadiah.

18. Pertandingan ini akan ditadbir oleh undang-undang Malaysia.

19. DKSH Malaysia Sdn Bhd boleh, kecuali setakat yang penzahiran yang mungkin dikehendaki oleh undang-undang, merahsiakan semua maklumat mengenai peserta dan tidak boleh mendedahkan atau berkongsi apa-apa maklumat mengenai peserta .

Apa tunggu lagi.. jom sertai dan ke facebook Sudocrem sekarang!

















So what are you waiting for?



Visit Sudocrem now and join the fun! !


Friday, June 3, 2016

Mentos Unlocks The X-power In You | Contest



MENTOS telah berkoloborasi dengan Twentieth Century Fox Dan Marvel, kini mengadakan Peraduan untuk X-Men Apocalyse movie yang menawarkan Hadiah Hamper X-MEN hampir RM50,000 ! Peraduan bermula dari 1 May 2016 sehingga 19 June 2016.




Syarat Peraduan :

Dengan setiap pembeliaan Produk Mentos RM5 dan ke atas dalam satu keping resit, Pelanggan di Malaysia boleh menyertai Peraduan Mentos Unlocks the X- Power in You dengan menjawab soalan yang diberikan secara tepat dengan menghantar jawapan serta butiran lanjut peserta melalui Whatsapp atau MMS ataupun melalui laman web peraduan.Pemenang akan dipilih berdasarkan jumlah jawapan tertinggi yang betul semasa peraduan, dan resit yang asli diperlukan untuk proses pengambilan hadiah.Setiap minggu, 20 peserta akan memenangi produk ekslusif X-Men Toiletry Bag dan juga T-shirt bernilai RM170, Manakala hadiah utama peserta akan memenangi X-Men Apocalypse Keyboard Laser, with a trolley bag, T-shirt, RM5,000 tunai dan 1 tahun bekalan Produk Mentos.


Untuk Maklumat lanjut tentang peraduan lawati laman sesawang www.mentosxpowerconyest.com atau ke facebook  : www.facebook.com/mentosmalaysia