Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Saturday, December 13, 2014

Farm In The City Seri Kembangan


Good Pagi & selamat berhujung minggu. Hari khamis lepas , sepatutnye cuti sempena Birthday of Sultan Selangor, tapi aku bekerja pulak.. Tapi cuti ganti hari Jumaat semalam. Nak cuti sama dengan Gjul punya pasal kan..xpelah, cuti hari Jumaat pon. Susah okey, nak cuti sama-sama... Sobsss...
Oleh sebab cuti sama, so weolss need to plan something yang best lah riadah bersama keluarga.. hehehe... Cheh.. macam besar je bila sebut keluarga.. Padahal anak sorang je.. Masih bayi pulak tu.. kekekeke.. 
Sebut pasal riadah kan, kitorang kena plan beria ia, padahal Irine sekolah pon belom.. Over kan mak dia nihhh.. Planning mengalahkan anak tengah school holiday.. Siap google apa aktiviti menarik nak pergi kat KL ni... Kalau ikutkan napsu serakah mommy, nak pergi Time Square, Mid Valley, ioi Mall, semua tuu.. Tapi memikirkan, Irine mesti tak seronok.. Maka weollss shud plan other place yg interesting berkaitan dengan nature. Mana nak cari kat area KL ni!!! Kebetulan aku ada follow blog Rabia Sensei, so last week dia ada listkan tempat menarik kat KL ni.. Eh, Farm In The City (FITC) ! Macam menarik je.. Then terus klik direct link FITC , tapi website under maintenance pulak..  

Sebab hari Jumaat, so kitorang plan lepas solat Jumaat. Almaklum lah hari jumaat ni rasa macam singkat je kann.. Sampai sana pon dah 3 lebih.. Terperosok jugak laa tempat ni.. Tengok dari luar macam tak best je.. Macam kedai nursery pokok bunga pon ada.. Maybe sebab hari jumaat kan.. So, orang pon tak berapa nak ramai.. 


Entrance 

Macam tak sesuai je carseat ni letak kat stroller.. huhu.. Tp sebab Irine nak mengadap mak pak dia jerk,terpaksalah..  dia tak mo front facing.. Nak berdukung je pon mommy tak larat lah... Nak beli SSC, sampai laa ni tak terbeli.. kekekeke..

Harga tiket pon okey sangat. Tak mahal pon RM30.00.. aku cuma harap berbaloi laa dengan 30 hinggit tuu.. kekekeke.. Sebab tengok dari luar dah macam nursery je aku tengok kannn.. BTW, don't judge a book by its cover katanyeee... Dekat kaunter pon, staff sangat friendly.. Kat situ pon aku dah expect good hospitality services.. suka pulakk..



Maap lah ye, kalau spamming gambar banyak niii..hiks!

Comel konon!

Masuk2 je pekerja dia bagi sayur apa ntah..kangkung ke bayam.. (nama sayur memang aku fail, sebab tak makan sayur.. hahahaha.. maafkan hamba..) 

Irine pentakutt..Btw  ini kura-kura gergasi terbesar di dunia.. Amazed jugak lah aku dapat jumpa kat KL jerkk... Nama dia Cadabra..Aku dengar macam Cadabra.. terus aku terbayang ehh... !! Pokemon!! hahaha.. xde kaitan.. Tanya lagi sekali.. Sebab tak puas hati betul ke macam nama pokemon jerkk.. siap pasang telinga betul2.. Aldabra lahhh.. umur dia 31 tahun.. ^_^... Dia boleh hidup sampai umur 50-150 tahun je..

Nampak macam excited, kengkonon meronta nak ambik kura-kura dalam air tuu..


Tapi sebenarnya penakut.. Hishhh!!!! mentang2 lah kura-kura tuu berhidungkan oink oink..Nama dia Pig nose tortoise.. 

Baru jumpa kura-kura je pon mommy & ayah dah rasa teruja..Dah laa dapat bagi makan sendiri.. pastu free plak tuu.. Dah include dalam fees .. Kalau kat Zoo Negara, nak bagi Gajah makan pon kena bayar 3 hinggit.. Jauh plak tu nak baling pisang kat gajah tuu..

Next destination sangkar burung.. Dapat bagi makan burung, itik.. dalam tu dah campur..ada itik, ayam belanda, merak pon ada.. semua jinak2 sangat..

Sebenarnya bukan muka teruja.. Tapi geli .. kena patuk burung.. hulur tangan je, brrrrr...meluru burung terbang nak makan kat tangan kita.. Yang atas tudung tu nasib baik tak berakkk.. muehehehe

Takut + kegeliann.. dah macam cabaran Fear Factor rasanyaa.. sebab aku menjerit macam hape ntah dalam tuuu.. padahal itik tu tak patuk lagi tangan aku.. LOL

Mamat ni beria paksa aku bagi makan itik.. turn dia plak, pon takut jugak.. hahahaha.. puiii

Next taman rusa & kambing.. adehh.. aku pon kompius mana 1 kambing, mana 1 rusa.. Even duduk kampung, tak pernah pon aku pegang kambing.. Sungguh laaa.. Best tahap asbestos, kambing , rusa semua jinak sangat.... nampak kita pegang sayur je, memang terlentok2 kat tangan kita.. kebulur betul ko ekk..

si kambing siap laga-laga kepala kat irine.. alaaa..comel sangat.. kambing pon wangi.. tak bau kambing pon.. so, konfiden nak peluk cium .. hehehe

Mujur dalam kereta standby selipar jepun.. senang nak gerak2 tempat macam ni.. tudung pon dah macam hape asyik kena rentap dengan anak je.. takpe.. Yang penting kita enjoy!!!

Pegang ekor pon tak marahh.. alaaa.. bestnyeee..

Betapa akrab nya binatang dalam ni.. gurau kasar macam ni pon tak de hal lahhh.. hahahah.. sesuka hati ko je kambing oiii..

Ada pegi tempat ular2... belum sempat aku nak ambik gambar, sekali kat dinding cermin ada tampal Look up!!! sekali aku pandang atas, ya Rabbi, ular sawa besaq, biawak besar semua ada atas syiling!!! tak nak menjerit plak aku kat situ kan.. buahahaha.. syiling tu cermin..so, boleh laa nampak... terpikir, tak memasal jatuh ke hape kann..dah laa kat situ takde pekerja dia.. naya plak... hahahaa.. 

Gjul pon takut jugak.. Tapi atas permintaan extreme bini dia ni, terpaksa laa dia masuk pelan pelan nak ambik gambar ni.. hahaha.. kesian betul..See.. kat atas kepala kot!!! serammm..

Pet village. alaaa..comelnyeee rumah2 rabbit nii.. gerammm... irine pon suka..



Reban ayam pon ada.. almaklom lahh orang KL.. Kau hingat, tak de ke yang tak kenal ayam?? Ada okeyyy.. Ini perkara serius.. hahaha..

Ni bukan melentok sebab mengantuk.. Tapi Irine takut, parrot tengah gaduh.. bunyik bising gilosss..

Kat situ pon ada tasik.. adalahh ikan banyakk sangat ikan.. white & black swan.. itik2 pon banyakkk.. syokknyee duduk sini.. 

Amboii.. kemain request nak pose kat sini.. kakakakkaa..

By the way, staff kat sini memang peramah gile.. siap dia story lagi pasal landak nii.. mulanya landak ni tidur kat dalam lubang.. so kitorang tak nampak sangat laa betapa besar gila landak ni tau.. Tapi dia masuk dalam tuu kejut, bagi landak tu keluar lubang.. haaaa... bagus betul.. Memang besar.. rasanya landak ni around 50kg ++.. kalau landak malaysia kecik je.. dalam 10kg macam tu.. selera lagi lah nak makann.. tapi dah besaq gabaq macam ni.. x lalu laa nak makannnn..euww..

Kat sini ada ponyride. RM7.00 je.. kalau ada anak2 dah besar sikit, boleh laa naik.. mak pak budak tak boleh ye.. Irine tak gheti jalan lagi.. so tak dapat laa nak berpony ride.. 

Tempat ni mesra stroller, trolly, pram ,wheelchair.. so takde masalah nak bawak semua ni.. =) alaaa.. best nyee.. nak makan pon takde masalah.. Dalam tu ada 2 cafe tak silapp sepanjang perjalanan aku kat situuu.. macam2 makan ada, western ada, jajan2 pon ada... 

Hari yang menggembirakan untuk my small family.. Yang duduk kat KL, takde alasan lagi laa kalau boring takde apa2 aktiviti weekends.. sungguh & tak tipu.. orang dewasa pon mesti rasa best ..bukan budak2 je okey..Rasa nak pergi lagi.... !!! tunggu irine boleh jalan & berlari.. mesti lagi seronok..heee.. 

BTW, keluar je kena potong okey ticket yang kat tangan tuu.. fuh..kalau tak, dah kemana-mana laa aku pakai benda tu, lupa nak cabut... macam kes pergi zoo harituuu... & Irine dah dapat sijil pertama!!! nanti boleh bawak pergi apply kerja ye Irine.. belum setahun dah dapat certificate.. hehehe.. Yang mak pak, jangan laa pi mintak pulak.. memang tak dapat punya... sijil ni untuk budak2 je ye.. =)





























20 comments:

  1. bestnya siap ada cert lg, boleh la buat koleksi lepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa.. dpt certificate pulak time nak balik tu.. hahaha.. nmpak biasa je, tp rasa kelakar plak my baby ada sijil oiii!! Ovet betul mak irine nihh

      Delete
  2. Nanti nk pergi sinilah.. bawak anak2..

    ReplyDelete
  3. Best nye bawak anak2.. ramai2 pegi pon seronok.. 1 tempat yg recommended kena pegi.. :)

    ReplyDelete
  4. Wow menarik!
    Boleh bwk anak2 aida bertiga tu.
    Tapi takut izzat kejar binatang2 tu ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe..binatang kat sana rela dikejar.. hehehehe

      Delete
  5. Terjatuh hati tgok binatang kat sini jinak sgt...ada masa nak ke sini jugak lah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memg terjatuh hati sgt dgn binatang kat sini.. rasa nak lama2 je.. hoohooo

      Delete
  6. Wah..best!! InsyAllah, ada rezeki nak bawak anak tengok binatang jugak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawak laa yunk.. ^_^ heppy tengok budak2 kat sana... lg laa dok kl.. tengok ayam pon diorg kejar.. hahahhaa.. ade plak anak ayam pon takut... hehehe...saya laa tuu.. wakkakakaka

      Delete
  7. Mcm menarik je .. Bolelah letak dlm wishlist..hihi

    ReplyDelete
  8. wah. menarik. nk kena pegi jgk lah.. tq share ur link at my blog just now.. appreciate it! rm30 tu sorg ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..untuk dewasa RM30 sorang.. kanak2 RM25 sorang.. tp kalau family, ada harga pakej..

      Delete
  9. Bestnyeee jalan jalan yoorin ! Anak tu comel sangat!! Geram!

    ReplyDelete
  10. Alaaa.. jalan kl je pob..dekat aje.. nk g jauh2 cuti abes dah.. hehehe

    ReplyDelete
  11. dah lama teringin nk p... tggu turun kl nnt la...

    ReplyDelete
  12. Wowwww menarik la walaupun pada mulanya dok ingat tak best kan..nampak jinak sangat binatang2 kat situ.. =D

    ReplyDelete
  13. Pernah pergi sekali.. memang best,.. Tapi tengok kali nie, macam ada penambah baikkan..
    Boleh bawa anak pergi lagi sekali nanti...

    ReplyDelete
  14. Dah 2 kali g sini... mmg berbaloi kann... best..

    ReplyDelete