cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Wednesday, December 17, 2014

Serabut Otak


Next week dah cuti Krismas. And Aku pulak plan nak balik kampung berdua dengan Irine. Kemungkinan naik bas je, coz Gjul kerja . Paham2 je lah kerja hotel ni.. Lagi-lagi time krismas, lagi laa ramai orang sibukkk datang hotel. Room pon full occupied.. Confirm die sibuk giler vavi...  Neway, Tiket bas pon tak beli lg.. behehehe.. Mentibe mak aku call, plan nak buat birthday Irine pulak kat kampung. I is feel like Errrrrr..... Takat buat dengan adik beradik aku okey lagi.. Tapi sebab mak dah jemput adik beradik dia sekali join the party.. cheh.. Party katanyaaa... Kenalah melabur sikit nak beli kek ke, makan makan kannn untuk majlis tu nanti.. Cis!! Tak aci betul.. Zaman aku kecik2 dulu takde pon celebrate birthday nak invite orang datang rumah..I is sad..  =( Jelly pon ada.. Adik adik aku, lagi lah diorang jeles..hahahaha.. Sebab weolls dulu kecik-kecik paling koman pon beli jajan masuk dalam plastik.. Pastu bagi kawan kawan 1 kelas kat sekolah.. Tu pon dah seronok and bangga gilosss..

Birthday Irine 28/12 nihh.. So, kena buat awal la, sebab 28 dah balik KL..Nak diikutkan, aku ngan Gjul plan nak beli kek 1-2 slices je .. Cucuk lilin, mommy tiup.. Settle.. Tapi dah mak aku pon beria kannn..  My mak suruh aku beli kek kat Secret Recipy je, yang lain2 bab makan2 , kite buat lah mee goreng ke , nugget2 ke kann.. Mulanya nak booked kfc.. Tapi tak best lah ramai orang..Serabut aku.. Segan pulak orang dok tengok, sebab yang sambut nya budak kecik umur setahun je.. Muahahaha..Actually, aku dah bosan lah nak makan kek Secret Recipy. Balik balik Indulgance, cheese cake.. Saya dah bosan ! (buat suara macam Ziana Zain dalam maria mariana hokey).. Makanya gigih laa aku mencari pembuat kek kat area parit raja.. Teringin nak makan homemade cake.. Lagi best + murah. Nak deco tambahan pon takde lah charge mahal melampau kann.. Dalam friendlist aku ada jugak tukang buat kek. Tapi tarikh yang aku nak diorang busy, buat kek kahwin laa, pergi bercuti laaa.. Hadooiii.. Nak order kek pon aku serabut otak.. Memang very the last minutes program.. *sigh*.. 




Mujur ada join group nihh.. Mudah sikit kerja aku..  Malas nak up kat status.. kang kawan2 sendiri yang pengkomen.. penyudahnye topik lain pulak yang keluar.. ahaaa.. Selalunya macam tu lah.. Mujur jugak lah closed group... 

alaaa.. Sportingnyaa orang Parit Raja ni.. Laju je diorang reply.. Terima kasih banyak-banyak.. Dapat jugak tempah kek.. hehehehe.. 

Terus aku whassap tukang buat kek ni.. Sebenarnya dalam otak tak tau nak order kek apa... kek coklat ke, red velvet ke, raibow ke.. Tak terpikir langsung!! Sampai lama jugak la dia tunggu aku buat keputusan nak kek apa, deco apa.. Sebab Irine suka Frozen.. Adakah aku akan tempah kek frozen Theme?? Nantikan lah ye.. Sebab dia budak-budak & still baby.. Tak nak buat grand & hover mak hayammm.. Just simple, tapi tetap diingati plus ada kenangan untuk dia nanti.. Majlis pon takat makan-makan ahli keluarga,bukannya dia ada kawan kawan pon nak dijemput.. Ye tak.. Even just a cake & food pon aku dah serabut..Sebab 1 weeks to go! Phewww.. Ni belum lagi Irine nak sekolah,, masuk U, + lain lain lagii..Irine kahwin nanti acamne?? Mesti lagi serabut.. ahahahaa... jauhnye mak ko ni verangann Irine oii..  Arggghh.. stress rupenye nak make happiness for anak-anak..Mak & abah.. I feel you now...* sedut hingusss..* 



#IrineTurns1








16 comments:

  1. Agak serabut jugak tu. Smoga di permudahkan semua urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa.. anak baru sorg..larat lagi nak layan kan.. kang berderet, cost banyak.. hahahaha

      Delete
  2. moga dipermudahkan urusan...

    psttt: Terima kasih sudi join.. dah pun dimasukkan dalam bloglist Ibu Terhebat... :)

    ReplyDelete
  3. vah vahhhh.. biase kalo last minit memang gini laa... nasib baik setle kan kek je.. heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa.. my mak suruh settle kek je.. tp kalau xde org nak buat, memg secret recipy je laa jwb nye.. nak buat sendiri, takut org sakit perut kang.. hahaha

      Delete
  4. Saya bukan mak. Tapi saya pun dah rasa kestressannya. Hihihi.

    Tapi bila dok baca kek tu kek ni dalam entri ni....serius rasa nak singgah secret recipe kejap lagi. Beli kek sepotong!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pe lagi.. boleh dah serbu secret recipy sekarang!

      Delete
  5. Tarik nafas dalam2.. insyallah... minta dipermudahkan....

    ReplyDelete
  6. Happu birthday kat irin...wah maknya nak beli kek slices je...neneknya nak beli kek besar..heheh..ikutkan je ye

    ReplyDelete
  7. hihi..sama la...ahkak ni anak umur 5 tahun pun,beli kek slices je sbb senang.lagipun tak celebrate ramai2 pun lagi.tggu la dia umur 6 -7 tahun esok..hhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa.. kalau mak pak dia yg sambut cukup laa 1-2 slices..tu pon kongsi2.. hehehe..tp dah invite org, kena jugak laaa beli sebijik.. =)

      Delete
  8. relax..relax... jgn tension.. InsyaAllah semuanya akan berjalan dgn lancar nanti..=D

    ReplyDelete
  9. dh nkbsetahun dh.... lagi sedap kek buat sndri

    ReplyDelete