Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, May 18, 2015

Tempat Makan Best Di KL | Little Wok Kitchen


Selalunya aku nak pi tempat makan memana, aku google dulu.. hahaha.. Yelah.. nak make sure tempat aku makan tu sedappp.. Actually, sabtu lepas pergi ke KL Festival City... Kononnya nak makan kat Cinnamon Box.. Tup tup takde dahh.. So , sebab dah kebuluq sangat, plan makan kat sana jugak kitorang pilih Little Wok Kitchen.

Kalau nak try chinese style punya food, boleh la try kat Little Wok Kitchen.. Memang banyak gila menu yang disediakan. Steamboat set pon hadoo selain dari pakej ala-carte. Yang bestnya, setiap menu ada gambar... So tak payah laa nak tanya waiter yang ni platting macam mana.. yang tu platting macam mana.. Yang pasti most of the food platting dalam kuali kecik comel... Aku rasa macam pelahap bebenor makan dalam kuali.. Tapi kalau dah macam tu platting nya , nak komen hapa kannn...









Dah laa..cukup laa..takkan 1 buku menu aku nak tepek dalam blog.. hahaha.. 
BTW, suka tengok buku menu dia.. Menu tersusun..gambar pon menarik.. Confuse nak pilih makanan yang mana.. 



Kalau dapat food lambat, mula laa datang mood menjeng diaaaa.. erghhh.. memang suka jerit-jerit.. hilang selera orang lain nak makan Yooyin oii.. 


 Cantonese Yee Mee 
- Gjul kata kurang bawang putih.. condiments pon kurang.. 5/10

                 
black Pepper chicken & rice .
Tak pedas.. Rasa pon okey.. Irine boleh mamam.. So sharing dengan mommy je.. 
6/10


Gjul bab makan lepas kitorang abes makan dia akan bagi komen.. tu wajib ah kalau makan dekat tempat yang pertama kali pergi.. Lagi2 kalau masak Wok ni memang dia kat hotel pon masak macam ni jugak.. LAgi 1, aku dah laa 1st time makan sini.. Terbekenan black chicken .. Dah habis makan baru tanya , kenapa ambik menu yang tu.. Tak chinese style langsung.. KAlau black pepper ni, western.. Next time kena mintak suggestion dulu.. aku kan jakun.. muehehehe.. 






Pasni nak bagi rate la untuk semua tempat makan aku pergi. So senang korang nak buat decision .




 TASTE : *** Totally average.. Doesn't WOW! Doesn't anyhing wrong too!
AMBIENCE : *** (Perfectly okey). 
PRICE : $$  Not Take out & not so expensive too (budget RM8< per meal) ok lah kann..

Location :  FESTIVAL CITY KL. Ground floor
Website  : http://www.littlewokkitchen.com





21 comments:

  1. Replies
    1. shud try lan.. harga pon okey.. makanan pon okey.. nak try steamboat dia next time..

      Delete
  2. Pernah baca ada orang buat review kat Little Wok Kitchen ni. Tapi macam kureng eh? Okeh. Tak jadi masuk dalam list! Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa..try dulu.. yoorin rasa okey..harga pon okey.. $$ murah dahhh tu.. portion pon banyak..

      Delete
  3. wah...sedapnya..terliur ahkak.dahla puasa nehhh =p

    ReplyDelete
  4. Yoorin, julia dari dulu sejak Kl festival baru2 buka memang ke Little Wok la tau, memang sedap, selesa makan kt situ sebab tak ramai orang...terliur tgk dishes yoorin makan, bila nak dating? Leh jumpa makan sini hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey jom, juju.. nanti kite set date.. ^_^

      Delete
  5. Nampak macam sedap jea. Thanks sis for blogwalking my blog
    Dah follow blog sis. Hope sis follow my blog too.

    http://penselduabee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Suka yee mee tu! Hee tq for info. Boleh cuba ni mana yang dapat rating tinggi dari sis :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. yaya niii.. maluuuuu laa..hahadoiii

      Delete
  7. Kalau tak salah, kedai ni ada cawangan di Alamda Putrajaya. Pernah makan di sini dulu, ye ke? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laaa kot..sebab ada banyak cawangan..ni pon 1st time terjahh huhu

      Delete
  8. Salam.... nampakmacam best semua masakannya bila tengok pada menu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok menu memang nampakkk kecur je..sebab semua bergambar..hehehe

      Delete
  9. tengok gambar dalam menu dia pun dah terliur apalagi hidangan yg real kan...

    ReplyDelete
  10. salam..first time sampai sini..awak duk mana ye? saya pernah gak pergi festival city ni..tapi tak pernah makan lagi kat kedai ni..next time bolehlah cuba...

    ReplyDelete
  11. aku rasa dlu aku pnah makan little wok kitchen
    tapi dekat wangsawalk la..ntah ada lagi ke tidak
    sebab dha lama kot 2011 gtu.. makanan dia ok jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat wangsawalk pon ada juga ni nieja.. =) ok laa kan..not bad..

      Delete