Followers

AFB FEEDS

Thursday, November 27, 2014

Layan macam Queen!



Sehari dua ni gjul layan aku macam queen sangat.. bukan pasal nak bodek ke hape.. Sebab bini dia ni tengah datang bulan.. Balik kerja dia yang pergi ambik anak.Dialah yang masak..dialah yang jemur baju.. Sebab dia pikir orang yang tengah datang bulan ni macam orang tengah pantang.. buahahaha.. 

Awal perkahwinan weols, tak nyempat laa pulak dia merasa kehidupan tinggal dengan isteri yang datang bulan.. Sebab sebulan kahwin je aku dah pregnant. Abes berpantang pon 8 bulan jugak laa aku tak datang bulan.. kira dah setahun lebih tuu.. Maybe sebab breastfeed mommy kot.. Ni pon dah 2 bulan tak datang..mentibe datang balik.. aku ingat  expecting baby lagi.. cuak laa jugak kann.. nan hadooo... 

Sebab dia sendiri nampak pahit jerih aku melahirkan baby, tengok aku berpantang, so, dia expect orang datang bulan pon macam tengah pantang.. Tu pon sebab sakit sengugut. Tapi tak de laa sakit sangat pon sampai 1 kerja tak boleh buat. Tapi aku dok perati dia je volunteer nak buat semua kerja rumah.. iolsss pon hoorayy hoorayy!. ni pon Irine tengah demam.. Suhu dia panas . So, kerja weolls memang pantau je temperature dia. 

Gjul plak kerja pagi. Around pukul 6 pagi dah keluar rumah. Tapi setiap 1 jam je dia bangun..Check anak & aku okey ke tidakk.. bukan je dahi Irine dia check.. Perut aku pon dia check.. Lol.. dah kenapa.. Hahahhaa.. kesian laki aku ni tertipu.. Tapi betul.. tiap 1 jam tu laa dia bangun check kepala , perut aku & irine. Bila aku tersedar je, dia tanya ayang okey tak?? dia jugak laa yang ulang alik pergi toilet basah kan towel Irine. Sampai dia cakap, "abang dah macam jururawat. Tak lena tido".. Allah.. kesiannnya.. at the same time, tergelak laa jugak.. Selalu Irine demam, aku tak sakit, tapi dengan aku sakit, dia pon gelabah semacam.. hehehehe.. Patut tak aku bagitau keadaan sebenar period tu macam mana? or biarkan je?? muahahhahaa...


pagi ni tengok dia ni dah sihat laa jugak.. suhu pon below 37'c. Moga cepat sihat ye datin. Nak cukup bulan je demam.. susah hati betul mommy kalau si Datin ni demam.. Sebab dia jenis mengempeng. Bila menyusu tuu takde limit dah.. Last-last muntah. Dahh aku yang kena bebel dengan Gjul.. =(











8 comments:

  1. salam kenal.singgah blogwalking kat sini..

    ehehe cute je hb ingat dtg bulan mcm pantang..saya pun sejak 4tahun kawen, suami pernah tengok saya dtg bulan 2 kali je sbb mnyusu anak, x peod walaupun anak dah umur 15bulan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la imm.. kejap dtg kejap tak datang.. hihihii.. kite pon nerves jugak.. susah jugak yerk nak detect waktu subur kalau macam tu.. hehehehe

      Delete
  2. hihihihi ade bayi nya lucu sangat mba bikin gereget liat photo nya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. lucu ya?? terima kasih yaa.. =)

      Delete
  3. Hihi..best juga sesekali macam ni..

    Salam kenal dear. Done follow ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memg best...hari hari macam ni pon lagi best...hehe

      Delete
  4. best nyaaaa.....jadi queen sekejap..hihi..:)

    ReplyDelete