Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Friday, January 16, 2015

Design watermark murah


Publish entry sebelum ni kalau perasan, aku ada letak watermark kat setiap gambar. Sebenarnya malas kot nak ada watermark segala khenn..nak kena edit bagai.. Tepek watermark..Lecehh..  Tapi memikirkan gambar kali ni random sikit, sebab bukan gambar muka sendiri..tapi gambar nature ++.. So rasa tak syok plak kalau mentiba ada post kat blog orang lain tapi tak credit ke kite.. Baru awal tahun Yoorin sudah feeling diva.. kah!! bukan macam tuu, baru aku paham maksud credit copyright ni..mestilah sentapp..gambar dah ambik cecantik, (chantique keeerrr??) mentibeee org lain guna pakai kann.. Even ada jugak yang bijak pandai nak crop ke hapa , nak hide watermark..tu memang dah tahap bijak pandai.. x boleh nak buat apa dah..redha sajee...

Nak tak nak, kena laaa hire designer untuk watermark kali ini...For sure, nak yang murah, simple, boleh layann citarasa aku ni.. Senang cite lah , designer tersebut adalah diri sendiri oii!! hebat ke tidaakkkk.. hahaha... Free je okey..! Jimat sangat.. Aku kan KEDEKSSSS (kedekut)... Lagipon just nak buat simple simple aja.. BTW tak payah laa korang nak hire aku ke hapa..Aku tak niaga.. Meh laaa buat sendiri..Aku bagi tips mudah,  lets go bebehh...
-
-
-
-
-

 KLIK Banner untuk direct link




Sebab aku malas lah nak sign up isi form bagai.. so connect terus ke facebook @ akaun Google senang... 


Klik new folder



Pilih gambar dari folder / facebook pon boleh


Dah pilih, click kat gambar untuk edit


Suka hati korang lah nak guna logo ke / text.. 

Untuk text edit macam biasa la nak tulisan apa..suka hati.. pastu klik add symbol.
Ada 3 simbol yang tersedia (baru aku tahu maksud setiap simbol)..
- © untuk Copyright Symbol
- ® untuk Registered symbol
untuk Trademark Symbol


Dah siap boleh laa klik save as template. Sebab nanti boleh guna untuk next gambar.. Tak payah buat baru.. Cuma add template je siappp teruihh..






Finally done save dan boleh download.

hasilnya macam ini...


Contoh gambar anak dara ku je laaa.. teheeeee... boleh je korang nak tepek letak gambar ke hapa.. ikut kreativiti sendiri.. aku nak simple je..as long ada copyright aku pon dah kira bagus.. almaklum lah.. tak kreatif sangat.. 

Selamat mencuba...


9 comments:

  1. tq darling.. nk try. sblm ni edit picasa jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. picasa pon okey jugak..tp x download lg ..

      Delete
  2. Julia guna software photoscape buat watermark...cepat dan mudah...sebab senang...cara ni pun best sebab lagi pelbagai jenis font leh guna kan...lepas ni sila buat watermark setiap gambar...takut ada orang copy mengaku dia punya haruuu biruu hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah julia.. dulu pon pakai photoscape jugak.. lgpon dah expert sikit pakai photoscape siap boleh edit tone gambar kan..senang.. 1 pakej je.. hehehe..

      Delete
  3. uuu...memang malas pun buat watermark ni tp sekarang mcm2 org ada.kena hati2...sebelum ni buat pakai photoscape je.thanks share idea...singgah follow sini..:)

    ReplyDelete
  4. wahh..tq... boleh try buat ni...hehe

    ReplyDelete
  5. Senang je buat sendiri. Puas hati ;)

    ReplyDelete
  6. Pakai paint jer.... Ngan fotorust dr hp... Masih belajar lagi...

    Awak.... Jom la join GA Papaglamz..
    RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

    ReplyDelete