Followers

AFB FEEDS

Thursday, January 15, 2015

Waterfall Sungai Gabai , Hulu Langat


Minggu ni belum mengupdate blog lagi kan.. Nak auto post pon tak boleh sebab tak de draft entry .. Buahaha.. Takpelah. Nah aku sajikan moment moment menarik yang aku lakukan di hari minggu lepas..

Macam biasalah.Gjul kerja malam balik pagi. Memang aku pon tak delah plan nak keluar ke hape. Sebab pikir dia penat kan tak cukup tidur. Bila Gjul balik kerja je terus dia gegar katil kejut aku.. "Jom yang..kita pi picnic".. Aiseymennn..serius ke ni? Tak penat ka?? Kalau bagitau awal-awal kan aku boleh standby bekal nak bawak.. by the way boleh ajak kawannn ke sepupu @ adik dia sekali kann.. tengok jam pon dah pukul 7 lebih.. Call adik Gjul pon dia baru balik kerja shift malam.. X sampai hati plak nak main ajak je kan.. Makannya weolls pergi bertiga saje..

Sebelum tu, pi singgah breakfast roti canai dulu kat Bukit Ampang. Sebab agak susah jugak nak cari roti canai melayu.. Mamakkk je..bosannn.. Then, beli skali siap2 nasi lemak nak makan kat sana nanti..Bertiga jer ponnn.. tak payah nak kompleks sangat lah kann nak mangkuk tingkat bagai.. hahaha

Aku pon tak tanya Gjul nak bawak weollss pergi mana.. Ingat kan ulu yam. Rupanya dia bawak pi Sungai Gabai.. 1st time pergi padahal dekat je dengan rumah..



Pintu masuk.. Well nak masuk kena bayar ye ikut pax., Dewasa RM1.00 ..kanak kanak 50 sen saja..


Ada 1 food court kat sini.. Food tak banyak. Ada jual burger kot tak silap.. Better nak mai sini beli lah siap2 makanan dari luar .. 


Lama tak makan eskrim colet macam ni... nyummmsss!!! pagi pagi dah makan eskrim.. behehe






Sejuk laaa mommy!! takuuuttt!!!


Muka tak cukup tidur terpaksa layan kan anak.. hahahhaa.. 


Alamak..orang dah ramai.. Segan lah pulak tayang 6 pACK.. hahaha




masing masing buat hal sendiri tak layan mommy membebel.. sedih lah macam ni.. =(




 Selama ni pandang rendah kat KL / Selangor tak da tempat picnic yang best macam Gunung Ledang, Bekok .. Sebab ingat cuma ada sungai yang cetekk, pastu kotor banyak sampah.. tu mentaliti aku laa.. Ghupenye ada je kat KL tempat best macam niii.. !! Terjaga..Bersih lagi kauuu!... Takde alasan laa orang KL dok kata stresss memanjang.. balik kerja pon boleh terus pi sini... kann.. dekat je ponnn kat Hulu Langat.. BTW tinggi nak pi atas. Kalau aku bujang lagi memang sampai laaa kat atas. Gjul cakap best.. air pon dalamm..



 On the way nAK balik boleh pulak anak dara ni kencingkan ayah dia depan public.. hahahaha.. 



Paksa ayah pose kat signboard.. kekekeke

Ada je toilet & surau.. Tapi malas ahh.. Aku salin baju seluar dalam kereta je.. jimat masa.. haahaha




Kalau di bagi pilihan aktiviti hujung minggu nak pergi mana, Mid Valley ke sungai Gabai.. memang opcoz aku pilih Sungai Gabai.. Entahh.. lagi suka kot.Jimat, mendamaikan, dapat release tension..   Lagipon nak train Irine sukakan nature. Takde lah nanti dia boros macam mak dia nih,, haha.. Ada kaitan ka??? At least ada lah benda yang dia explore. Certain kids nak pijak pasir pon geli.  Tapi dah well train Irine dari baby (4 bulan) pi picnic je.. Dia memang sangat suka. Air sejuk pon selambaaa.. mula-mula tu standard laa masuk kaki je jerit.. aku pon.. Sejuk kot!!! Kutip kutip batu, ranting kayu.. aku bior je dia nak buat apa.. perhatikan je dari jauh.. agak nak masuk dalam mulut memang tak lah kann.. aktiviti macam ni sangat bagus..Ni pon sebab most of my client from Europe especially , dtg malaysia not for shopping ..padahal berbaloi kan duit diorang melabur kat sini sebab murah.. Tapi Tu haa..depa anak beranak, baby lagi suka pi masuk Hutan kat Pulau Banding nun kat Belum..Aku pon tak pernah lagi pergi sana.. Soon insyaa Allah..kengkonon fefeling ajar anak cara mat salleh lah kann.. hahahaha..  




14 comments:

  1. Bestnya mandi sungai. Dah lama tak mandi sungai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. tp pegi pon xmacam budak2.. kalau dulu 1 badan kasi habis basah..sekarang control cun je..separuh je yg basah.. wakakakaka..

      Delete
  2. apasal tak ajak Cik Iman sekali ekkekeek

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time kite gathering k cik iman! hehehe

      Delete
  3. wah... bestnya. lama xp mandi air terjun.. kalau mcm ni boleh la p nnt
    by the way..shopping n wanita xdapat dipisahkn..hehe.. besar nnt irine ukur shopping complex pula :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaa..tu mak dia x kisah.. bapak dia yg botak kepala nanti.. bila mak & anak bergabung pegi mall..kekekekeke

      Delete
  4. nampak cam best gak sungai gabai ni..tempat bersih, air jernih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sgt bersih.. xpayah pergi stage atas2 kat bawah pon dah best sgt.. =)

      Delete
  5. alahai comelnyaaa hehe. going for nature is always a better choice :)

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
  6. Pertama kali dengar sungai gabai...syok yer mandi air terjun dear...nak join hehheheheh...the best place nak dekatkan diri dengan nature...dan jimat duit...suka entry ni lain dari yg lain...one day nak pi sini nanti tq tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. dekat je julia kat hulu langat je.. betul..anak2 pon suka.. bila lagi laa nak bonding anak beranak kalau mak pak nye sibuk kerja.. luang masa sikit pon boleh,.. nak pergi bercuti xde masa sgt kann. =)

      Delete