cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Friday, January 2, 2015

Nama Irine ni Tiru nama Irine Nadia ke?


Aku tak nafikan memang ramai yang argue nama anak aku.. Lagi-lagi kalau memang orang tu selalu baca blog. Dia pikir dalam dunia ni Irine Nadia sorang je nama Irine. Aku tak pernah jawab pon soalan tu. Kali ni aku jawab lah ye. hehehe.. 

Ye.. Aku ambil pangkal nama Irine dari Irine Nadia. Tu sebab inspired kat dia. Pasaipa?? Sebab dia lah aku ambik tau pasal pregnancy. Tu pon 2 tahun lepas baru tau & kenal dia. . Sebelum ni cuma baca blog yg baya-baya aku je. Irine Nadia tu muda sangat. Mana lah aku kenal. kahhh... Tapi tak kenal maka tak cinta. Blog Irine memang matured. tak sajak dengan usia dia. Tapi tau lah.. Dia kan dah jadi ibu muda. Sampai segan pulak aku.

Cerita nya macam ni... 
Once upon a time.. Nama je aku ni kahwin lewat usia. Umur 27 baru hegeh2 nak kahwin.. Tapi tak tau pon macam mana nak mengandung. Tak pernah ambik tahu..Sebelum kahwin dok sibuk je cari detailing baju kahwin, pelamin kad kahwin bagai.. & sibuk dengan event persatuan bola memanjang.. Tak de masa lah pikir cara-cara nak dapat anak cepat... teheeee...  Tarikh aku bernikah is 30/03/2013 dan bersanding 31/03/2013.. Bertandang kat sebelah suami pulak 06/04/2013. Kira seminggu lepas settle rumah aku lah.. Masa on the way nak pergi bertandang ke rumah Gjul, aku ni dok asyik kencing memanjang. Batu Pahat ke Segamat tu 2 jam, 4-5 kali jugak laa berhenti petrol station kencing. Sungguh lah, tak pernah kot.. Kalau berry-berry tu logik jugak kan .. Ni kencing. Tapi wat lek je laa.Selesai majlis pon dok terkencing pi toilet. Esok nya acara cuci mencuci pinggan periuk. Aku dok tolong lah makcik Gjul cuci pinggan.. Sambil borak-borak. Makcik Gjul ni ada sakit buah pinggang. aku macam dengar tak dengar je. Tapi yang aku betul betul dapat tangkap, part dia cakap kencing tak lawas. Asyik terkencing je.. Ahhh.. Sudah!! adakah petanda aku ada penyakit buah pinggang?? WAAAA!!! Baru kahwin seminggu oiiitt!!  Sumpah laa.. hilang kosentrasi terus aku.. Tapi aku xde lah cerita kat Gjul. Cuma aku tanya Gjul,camne nak buat kalau asyik terkencing je ni.. Sedih tau. Gjul tak segan silu direct je tanya mak dia "Mak, camna aaa mak, Gjul asyik terkencing je..harini je dah 10 kali"... laaa.. dia tanya mention nama sendiri.. hahahaa.. Malas nak layan. Nak tak nak on the way nak balik kl, aku balik rumah mak aku dulu. Sibuk jugak laa aku tanya mak aku.. Then mak aku jawab.. biasa lah baru kahwin.. Okey.. Jawapan selamat dari mak.. 

Tapi hati aku ni runsing sangat... Dok terngiang ngiang je makcik Gjul cakap. Btw , awal perkahwinan, aku masih tak duduk sama dengan Gjul. Masih duduk rumah bujang. Dengan kawan.. Sebab belum lagi dapat rumah. Hahaha. Orang lain sibuk cari rumah nak duduk sebumbung sebelum kahwin lagi.. Weolss rilex je.. Pooodahhh..  Entah macam mana lah kan, sambil aku search rumah sewa kat mudah.my , tergerak hati aku nak googling pasal penyakit aku ni.. Nak check kat doc takut.. =( takut kena operate ke hape kann.. so, google dulu lah tanda-tanda kerap kencing. Memang akan keluar laa penyakit lemah pundi kencing.. sobsss.. Entah macam mana keluar pulak link yang ini KLIK SINI dari blog Irine Nadia. baca je pasal kencing tak lawas tu terussss.. adakah aku preggy?? macam tak caya pulak kannn.. seminggu pertama kahwin je dengan my asben.. macam impossible pulak.. Tapi nak sedapkan hati , malam tu, 18/04/2013 pi jugak kedek2 beli pregnancy test. Sogan plak tu.. dok ulang alik nak ambik ke tak..nak ambik ke takk. bukan sebab apa.. jari kat tangan pon masih berinai merah pekat.. kang pi bayar kat kaunter , budak kaunter tuu mesti dok sengih2.. malu!!! Ambik je lah.. 1 yang biasa punya, 1 lagi yang digital... beli-beli terus pi petronas.. dalam pukul 9 malam macam tu.. Aku call laa my asben pasal cari rumah sewa... dari borak2 biasa, jadi gaduh pulak.. Hahaha... ye lah.. aku je yang beria cari..dia dok wat tak tau je.. Tak nak tinggal sama-sama dengan aku ke hape?? GRRRRRR... last-last aku letak phone , masuk toilet, buat urine test.. tapi 2 minit tunggu result nya takde pon double line.. sobss sobbss.. verangaaan saNGat.. 

Sebab dah tau memang tak de kan, keluar dari toilet, sambung call Gjul balik.. Dok sambung gaduh dalam kereta. elehh..bukan orang dengar pon.. sambil bebel2 dalam tepon, tangan aku dok masih pegang lagi pregnancy test tadi.. mentibe, ada 1 lagi line kabur.. "eh.. betul ke, test error ni?' macam tak percaya. aku cari kotak pregnancy test tadi.. rupanya dalam tu ada manual paper. tak baca pon before buat test tadi.. rupenye kena kencing kat situ kencing pertama lepas bangun tidooo.. halaaaa... bazir jerrkkk.. nasib baik lah tak pakai yg digital punya... 

Esok pagi nak solat subuh, pi laa kencing masuk dalam toilet bawak pregnancy test yang digital tuuu.. bawak sembunyi2..takut hosmate aku nampak, malu la pulak.. Aku ni dok malu memanjang. hahaha.. masuk toilet , kencing pastu tunggu berapa 2nd and the result is...




Tengok result pon blur.. keluar toilet, dengan kedek-kedek bawak natang ni, terus tanya roomate aku, "logik ke baru kahwin seminggu 2 dah pregnant?' terus kawan aku jerittt kuat"aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" giloooo.. aku makin blur.. nak happy ke , nak sedih ke tak tau.. for sure, i'm not ready actually !!!!!! 1-2 weeks, means dah 3-4 minggu kan kalau mensi kat kotak tuu.. & Irine lahir tahun yang sama aku kahwin.. 28/12/2013.. tercapailah hasrat Gjul sebelum kahwin, dok kata nak bersaing dengan kawan2 dia nak dapat anak tahun 2013.. hahahaha.. 

Haaa... so, betul laa jangkaan orang ramai, aku dapat nama Irine ni dari Irine Nadia.. Sebab dia lah aku tergerak hati nak pi beli pregnancy test. Almaklum lah..aku pregnant xde tanda lain macam mabuk ke pening ke.. cuma tu je laa..kencing tak lawas.. ingat kencing tak lawas, ingat Irine.. ke ingat urine test.. ahhh kau.. jangan sentap ye Irine kalau baca.. mommy gurau jerkkk.. 

Sebenar nya nak bagi nama Irine , Nur Irine Syazana.. tapi dah gjul tu dia pi balik KL terus lepas berpantang 2 hari.. sobss x sempat nak bincang nama.. masa ngandung pon dia x pernah tanyaa.. WAAA!! time nak daftar tu laa baru nak bincang.. tu pon melalui whassap... Sedih kan..bila kite cadang nama, dia x terima.. So, nama Maisara tu cadangan dia, entah dia bukak buku nama-nama kot.. Aku pon malas nak pikir sebab masih sakit kat bontot kena jahit ni malas nak gaduh..kekekekeke.. 

p.s: Nanti Nur Irine Maisara comel2 & jadi muslimah yang solehah macam kakak Irine Nadia yerk.. ^_^




13 comments:

  1. Assalamualaikum kak yoorin. hehee comelnya. alhamdullilah. murah rezeki kalian suami isteri dapat baby awal. seronok kan... semoga Nur Irine Maisara membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah. amin (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.. T.kasih..alhamdulillah.. unplann.. tp Allah dah beri rezeki seawal ni,sapa kite nak menolak wlwpon tak nak pada mulanya.. hihi.. skrg dah syg sgt kat irine.. ^_^

      Delete
  2. kalau tak kerana cite dekat blog ni, saya langsung tak kenal sape irine nadia
    lagi sadis dak...hehe
    comel nama dia, secomel orangnya
    kira dia baru aje nak masuk dua tahun lah kan?
    amin...moga jadi anak yang solehah

    anyway saya membals kunjungan ye =)

    ReplyDelete
  3. hehe... owh.. gtu kisahnya... tahniah bunting pelamin... mmg tak mustahil... kalau betul2 kna wktu subur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa.. lagi 1 xpernah langsung ambik tahu pasal waktu subur.. huhu.. sy xtau sampai lah doc gynae yg explain siap buat lakaran..sy x paham..haha..tu memg kelakar.. doc siap cakap kawin je.tau.. lol

      Delete
  4. Salam petang jumaat Yoorin :) ..nikah dan beranak tahun yg sama ..terbaiklah korang suami isteri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye bang.. rezeki juga tuu..sampai ke sudah kawan2 sedara mara dok ejek sharp shooter lah ape lah..haha..

      Delete
  5. Moga Nur Irine Maisara jadi comel macam irine nadia, takpun comel macam anak dia,medina tu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..heeehee.. amin.. comel mcm medina ye..:) btw diorang sebaya nanti.. hehee

      Delete
  6. alhamdullilah dapat bunting pelamin :D tak perlu takut cakap orang. Kita tahu kita buat apa, buat apa dengar cakap orang kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la cik iman.. tak ready lg sebenarnya.. hanimun pon x sempat..hahaha.. tp dah rezeki.. syukur sgt.. ready x ready tolak tepi.. berjaya jugak jaga irine ni

      Delete
  7. Panjang entry ni.. gelak gelak ku membacanya.. thrill check chek pregnancy test.. hehhe dah besar pun dia semoga Irine membesar menjadi anak yang soleh, baik hati dan cantik ameen.

    ReplyDelete