Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Thursday, May 14, 2015

Pau Sedap | Kisah Irine


Irine ni since dia dah pandai masukkan makanan dalam mulut sendiri, bertuah laa kalau aku dapat suap dia.. Dia dah taknak disuap & yakin dapat makan sendiri.. Bagus , memang laa bagus.. nampak macam anak yang dah mula nak berdikari.. Tapi yang tak bagusnya bersepah.. Jangan kan lantai.. Dengan muka-muka penuhhh laa sisa makanan yang dia makan.. Geram jugak kengkadang.. Sekarang pon tak nak dah dia makan bubur.. Kalau nak makan pon sikit, 4-5 sudu, then dia cakap.. DAHHHHHHHHHHHHHHH.. AMBOIII panjang dia punya dah..

Kalau makan nasi pon macam tu jugak.. 4-5 suap dia cakap dah.. So, sebagai seorang ibu rasa tak syok je tengok anak susah makan.. memilih tu satu hal.. Cuba laa kalau offer aiskrim ke jajan ke..amboi laju kemain. Tapi tu laa kann.. Jajan tak elok.. & aku memang tak pernah bagi Irine makan jajan-jajan ni kecuali biskut & roti.. 

Semalam kali ke-2 aku belikan pau untuk Irine.. Sebab tempoh hari ada laa beli pau sebijik.. untuk aku makan.. Bagi dia rasa sikit..amboii separuh jugak dia makan.. Beli kat Petron Mrr2 klang Valley.. RM1.50 je sebijik.. Memang sedap ah.. Kat KL ni agak susah kot nak cari pau.. Kedai makan cina banyak lah.. 

Sementara tunggu ayah sampai..kite makan dalam kereta duluu.. 


Rampas sebijik terus dari mommy.. eee...




Tak kisah laa nak.. Janji anak mommy ada selera nak makan.. kan.. 



7 comments:

  1. Sedap sangat pau tu nampaknya sampai Irine nak makan sorang-sorang aje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..lepas tu dia korek makan inti je.. hahaha

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Sedapnya pau, saya teka pau tu pau inti coklat kan? :-)

    ReplyDelete
  3. hahaha. mesti comot muka dia ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comot sangat2..huhuhu..dengan hingus meleleh lg..ahaks

      Delete