Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Friday, May 29, 2015

Tempat Makan Best di KL |The Farm Sate & Grill


Sebab aku teringin nak makan sate.. memang sate feberet aku kot.. Asyik sate station je, nak try laa jugak sate tempat lain... 

Entry Sate : Review | Sate Paling best

Malam tadi gigih laa pergi Alam Damai Cheras semata-mata nak makan sate kambing. Padahal dah pergi pasar malam dulu makan ayam percik! hahaha.. maap lah.. perut aku memang tembolok.. sumbat selagi muat..Tu pon dah kira late dinner. Bayangkan lah keluar opis pukul 0630..dekat pukul 0830 baru tiba rumah.. 

Lokasi tempat melantak ni kat Alam Damai Cheras. Kira tak delah jauh sangat pon dari rumah aku.. 20 minit cenggitu lah.. Mulanya tu sesat lah jugak... Sebab lokasi kedai makan ni kat belah belakang.. Gigih pusing seround.. 

Menjejak kaki ke dalam restoran memang terasa macam dekorasi ala Indonesian..
Pastu kat dinding terhias frame gambar kambing.. 









 Memang kat sini specialty semuanya kambing.. Ada jugak ayam.. Tapi yang menjadi pilihan kami laki bini sate kambing & sup kambing...Walaupon ada makanan western yang lain aku tengok kat table customer lain besar lah pulak portion lamb shank ngan lamb rack nya..memang kepanasan laahhh kami melantak kambing nanti.. dah laa malam keliwon.. hahaha..


Time ni memang dia hantar ke table tengah menggelegak panas kat hotplate.. Sampai terpercik kat tangan Gjul.. Melecur laa sikit.. Hot plate bentuk kambing.. Uniq~




Sate kambing ni mengingatkan aku kat sate madura masa pergi Bandung dulu.Served dengan kuah kicap lagi.. Lepastuu ada rasa sos manis-manis.... Bezanya yang ni versi kambing bukan kelinci.. Tapi not bad laa.. Sedap jugak.. Bau hapak2 kambing tu tetap rasa.. memang sure lah ni kambing fresh.. Harga 1 set RM16.90 untuk 10 cucuk.




Sup kambing dengan roti bakar.. Rasanya lebih berseri kalau ada daun sup.. baru nampak menyerlahh..Nak order sup ayam, abes la pulak.. 

Sup kambing. Boleh tahan banyak jugak isi kambing ni.. memang agak pekat jugak lahh sup ni.. Takdelah rasa macam sup kambing mamak .. 


Selain tu ada jugak makanan goreng-goreng roti bagai.. Mulanya kagum lah jugakkk..wow!! banyak nya hidangan kedai ni.. Baru puji..ghupenye tu menu kedai sebelah... KAH!! sabo je lah!! hahaha.. mommy order roti nan cheese untuk Irine.. Sebab mommy terhabiskan roti nan cheese dia malam sebelum tuu..ingatkan dia taknak dahh..  tetibe dia cari.. alkisahh mommy dah sumbat dalam perut.. Tak pelahh..ni sebagai ganti.. 


 Yang ni kopi hitam Aceh Gayo namanya.. Memang betul-betul kopi dari Indonesia..agak pekat dan berhabuk dengan kopi..sedapp jugak.. dah agak pahit.. Dia bagi brown sugar.. 



Jangan tak tahu.. Ada signboard Jalan-jalan cari makan ye... Depa dah sampai sini dulu!! 

TASTE : ***
                                                          AMBIENCE : ***
                                                          PRICE : $$$
                                         SERVICES : **

Lokasi : No 45, Jalan Damai Niaga ,Alam Damai 56000 Cheras Selangor
Tel No : 013-630 2412












10 comments:

  1. lain dr lain sate dia..dlm hotplate..menarikkk!!

    ReplyDelete
  2. wahhh! nampak sedap sangat.. nak pegi cari makan jugaqlah balik kang, hehehe~~

    ReplyDelete
  3. sedapnya. merenjis air liur ni ha T_T

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Tgk hrga sampai 3 $ blh tahna la juga tu.

      Delete