cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Thursday, June 11, 2015

Bila Sifu Hasrul Hassan Buat Entry Khas Untuk Aku

Entry Sifu Hasrul Hassan


Terkezut tak baca tajuk post? Ah korang .. mesti tak percaya bro HH pernah buat entry khas untuk aku khennn??? .. hahahaha.. Tak percaya? Nah sedikit screen shoot.. 



sifu hasrul hassan , hasrul hassan, sifu
Untuk entry penuh , klik gambar... Sila jeles ya....kekekekeke

Kenapa Bro HH boleh buat entry khas untuk aku? adakah aku sepupu sepapat beliau? Awek ke? hahaha.. tidak lahh.. Sebelum tu, Bro HH ada buat satu segmen khas untuk blogger yang menggunakan platform blogspot dan yang mempunyai followers kurang dari 500.. 

Untuk segmen tersebut boleh klik sini..



Tak sangka pulak boleh terpilih sebagai blogger pilihan yang akan bro HH up entry dan bagi sedikit nasihat dalam blogging. Almaklumlah.. Aku ni kategori blogger baru.. (Bermula blog Oktober 2014.) Alhamdulillah.. Sepanjang 1/2 tahun aku berblogging, tak terkira dah kawan-kawan di alam maya.. Baik yang pernah berjumpa diwaktu event, dan ada jugak yang belum pernah berjumpa.. (adakah anda?).. Dulu banyak baca je sekadar silent reader... Sapa tak kenal Sifu Hasrul Hassan , sila piat telinga sendiri.. 



KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (KBBA)

Bermula apabila di terima (KBBA MASUk) oleh Ben Ashaari dalam Kelab Blogger Ben Ashaari..Terkezut Aben pm mintak no fon, dan invite untuk join KBBA.. tapi ada ujian ye.. Bukan senang-senang dapat masuk ke official..  Aku semakin ramai kawan.. means mengenali blogger lain dengan lebih rapat yang selama ni aku cuma BW je blog diorang.  Banyak ilmu blogging yang dikongsi.. Aku pon tak melepaskan peluang serap ilmu blogging.. Rakan KBBA pon tak kedekut untuk sharing pengalaman berblogging.. Aku pon rasa tak percaya diterima masuk dalam keluarga KBBA..  Dulu rasa Aben ni garang.. Oh tidak.. Sangat kelakar orang nya.. Hahaha.. suka buli junior cam kite tau.. hehehe.. Sekadar gurauan di KBBA.. Melalui KBBA jugak, banyak dah dapat chances untuk sertai Event dan tambah income melalui blog. Selama ni pikir nak berkawan je kan...?? Alhamdulillah.. Murah rezeki.. Terima kasih KBBA

kelab blogger ben ashaari
sewaktu di Blogger's day out. Credit to Boni Kacak Hensem Bergaya


Exchange Feed Group (EFG)

Lepastu, dalam masa yang sama join EFG jugak.. Kat sini lebih menitik beratkan FEEDS rakan-rakan untuk kita rajin blogwalking.. Founder IRRA pon menitik beratkan displin untuk FEEDS rakan2 EFG yang lain. Dia check hokey.. Pastu rasa macam kat sekolah pon ada.. 1 hari kena up entry at least 1 entry per day..kemain perah otak..kalau dulu up entry ikut mood..hahhaamakin lama makin malas, dan akan berkubur saja lah blog ini nanti... Kalau tak up, kena ketuk ketampi 100X... kakakaa..acah jerk.. ada lah cara dia pantau kita untuk pastikan hari-hari kena up entry.. Selain itu jugak, EFG ada buat class blog. Rupanya tak cukup lg ilmu blogging.. Rakan2 EFG pon tak kedekut ilmu sharing tentang SEO, perbaiki blog, susun atur blog dan FEEDS blog kawan yang lain.. Alhamdulillah.. UV yang sebelum ni sedikit, makin hari makin meningkat.. 


seo


Eh, ada lagi ya.. 


Aku juga diterima masuk dalam 


-
-
-
-
-
-
-

AirAsia Bloggers Community (AABC)



Terima kasih rakan KBBA yang bagi csupport untuk join AABC.. terima kasih Ashman from Air Asia.. 


Teruja dengan pencapaian sendiri... hahahaha.. yang pasti nya hasrat aku untuk "berkawan dengan ramai orang" dalam dunia blogging tercapai.. seperti nasihat yang dikatakan bro HH, "jangan mulakan medan musuh".. 

32 comments:

  1. Waahhhhh.. Banyaknyeee.. Tahniah.. Teringin pulak nak masuk group-group blogger ni.. :D

    ReplyDelete
  2. AABC best nyaaa! rara tak karang lg ayat! huaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yoorin x karang ayat pon.. huhuhu.. malas buat letter.. hentam sudah.. diterima jugak akhirnya.. Ashman baikkk..

      Delete
  3. tahniah..bestnya..saya pon newbie juga..teringin nak ramai kawan..hihihi

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. huh..tu diaaa mak tiri spotcheck... kakkaaka...

      Delete
  5. Allhamdulillah... tahniah sis.... :)

    ReplyDelete
  6. Wowww (tepuk tgn)
    Tahniah sayang yoorin, maju terus ke hadapan lagi dan lagi ye tanpa menoleh ke belakang.
    Proud of u dear !

    ReplyDelete
  7. tAHNIAH yOORIN ..............SEMOGA TERUS BERSEMANGAT UNTUK BERBLOGGING LEPAS NI

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak iya!!! yess semangat kak.. misi 30 entry sebulan..hahaha

      Delete
  8. ni ada unsur2 jeles.. kejap lagi nak bodel HH hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. DKNA! cepat BODEL HH.. kekeke

      Delete
    2. Semoga matlamat 30 entri tercapai hendaknya ,.insyaallah

      Delete
  9. woowww...kita xde entry khas pun dari HH...hehheeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahhaa..pegi komen kat wall dia "Bro HH hensem sangat harini"..kompen dia buat entry spesel.... hehe

      Delete
  10. Replies
    1. Blog yoorin blog picisan di tepian tebing saje FR,...

      Delete
  11. wahh ada entri khas ditulis untuk akak :-)

    ReplyDelete
  12. Banyaknya group yang awesome. Dan untungnya direview sifu HH =)

    ReplyDelete
  13. kipidap kak yoorin . AABC bukan senang nak dapat tuu. Alhamdulillah. KBBA jugak yg payah nak masuk tu, tah diserapkan betul ke tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha mimin.. ada laa tu ada dalam group.. =)

      Delete